HR-gruppen söker nya stjärnor!

Vi i Scouternas HR-grupp har i uppdrag att i enlighet med Scouternas strategi jobba proaktivt med att skapa ett hållbart engagemang för ideella på nationell nivå. Det är ett roligt och utmanande uppdrag där vi till exempel fokuserar på engagemangsresan, Eldstaden, ledarskapsstöd, rekrytering av ideella, samt agera HR-stöd till andra nationella grupper.

Vi söker nu er som vill jobba med ledarskapsfrågor, brinner för hållbart engagemang och gärna driver på egna projekt. Om du har erfarenhet från att jobba med HR-frågor eller motsvarande i en ideell organisation är det också uppskattat, men absolut inget krav. HR-gruppen jobbar tätt tillsammans och vi tar vara på varje persons drivkraft och kompetens gemensamt. 

HR-gruppen består just nu av fyra medlemmar varav en anställd ordförande. Vi arbetar med delat ledarskap i HR-gruppen och söker därmed en ideell ordförande som tillsammans med den anställda ordförande leder arbetet i gruppen. Ordföringarna har ett extra ansvar att förbereda möten, planera och strukturera arbetet och hantera ekonomin.

Vi har digitala möten en gång i månaden och däremellan förväntas du arbeta själv eller med en gruppkompis på ett fokusprojekt (räkna med ca 1-3 timmar per vecka). Vi har en HR-helg per termin, men ses även på större arrangemang och i relevanta sammanhang. Vem som gör vad beslutar vi gemensamt och du kommer kunna ha stort inflytande på hur gruppen arbetar framöver. 

Vi söker dig som:

  • har erfarenhet av Scoutrörelsen och delar Scouternas värderingar.
  • har ett modernt synsätt på ledarskap, erfarenhet av att leda grupper sedan tidigare är en fördel.
  • är ansvarsfull, målfokuserad, driven, har god samarbetsförmåga och är bra på att strukturera upp arbeten och projekt.
  • är förtroendeingivande, självgående, och bra på att nätverka.

Gruppen arbetar nationellt vilket gör att det inte spelar någon roll var i landet du bor och att en del resor förekommer. Scouterna står för alla kostnader i samband med aktiviteter och resor. Ditt engagemang och din tid är allt som behövs!

Ansökan och kontaktuppgifter

Låter uppdraget intressant för dig? Varmt välkommen med din intresseanmälan! Sista ansökningsdag är 30 november 2023, men urval sker löpande så skicka gärna in din anmälan direkt.

Har du frågor om uppdraget eller andra möjligheter att engagera dig ideellt är du varmt välkommen att kontakta anställd ordförande för HR-gruppen Linn Malmborg Selekwa (HR-ansvarig) på linn.malmborg.selekwa@scouterna.se

Är det något för dig?

Sök tjänsten här