Jamboree26 - två jamboreechefer för Scouternas nationella läger

Vill du leda Scouternas nästa nationella jamboree?

Sommaren 2026 är det dags igen. Då samlas den svenska scoutrörelsen och internationella gäster för att fira jamboree. Ett stort och myllrande scoutläger där vi möts, bygger broar och knyter vänskapsband. Vi skapar gemensamma upplevelser och erfarenheter som stärker oss som rörelse. Vi tar oss tillsammans igenom utmaningar och växer genom äventyret.

De två senaste nationella lägren, Jamboree17 och Jamboree22 var båda mycket uppskattade av de scouter och scoutkårer som deltog. Utvärderingen från Jamboree22 säger att 97% hade en positiv upplevelse och 96% säger sig vilja vara med även på Jamboree26. Funktionärerna utvecklades av sina uppdrag, hade roligt och 8 av 10 vill göra det igen.

Nu söker vi er som vill leda jamboreetraditionen vidare. Med erfarenheterna från tidigare år i ryggsäcken får ni möjligheten att ytterligare trimma in vår förmåga att arrangera stora uppskattade läger med hållbara metoder.

Om uppdraget

Scouterna söker två personer för att i delat ledarskap med den anställde projektledaren för Scouternas jamboreer leda arbetet med att planera och genomföra Jamboree26.

I uppdraget ingår att rekrytera och tillsätta en projektorganisation och formulera uppdrag till denna. Uppdragsgivare är Scouternas generalsekreterare och uppdraget sträcker sig från årsskiftet 2023/2024 till dess att projektet är avrapporterat och avslutat runt årsskiftet 2026/2027.

Uppdraget är ideellt.

Arbetet med Jamboree26 sker i nära samverkan med Scouternas ordinarie organisation - med syfte att föra scoutrörelsen i Sverige framåt.

Om erbjudandet

Att leda organisationen för en nationell jamboree är ett stort och krävande uppdrag - och samtidigt en spännande utmaning. Du får möjlighet att utvecklas i ditt ledarskap, både som scoutledare, projektledare och företrädare för Scoutrörelsen.

Jamboreen driver den svenska scoutrörelsen framåt, i den riktning som fastställs i Scouternas strategi och styrelsens direktiv. Som jamboreechef får du en möjlighet att påverka hela rörelsens utveckling och göra ett stort avtryck i svensk scouting. Scouterna står för alla kostnader i samband med aktiviteter och resor. Ditt engagemang och din tid är allt som behövs.

Egenskaper och erfarenheter

Vi söker två personer som kompletterar varandra och gemensamt har följande kunskaper, erfarenheter och egenskaper.

Kunskaper och erfarenheter:

 • Projektledning - erfaren projektledare inom scoutrörelsen och/eller yrkeslivet
 • Erfarenhet av att hantera omfattande projektbudgetar
 • Kunskap om processers förlopp, risker och riskhantering
 • Tydligt och omvittnat gott ledarskap
 • Erfarenhet att leda tillsammans med, och genom, andra
 • Kunskap om scouting på lokal, nationell och global nivå
 • Personlig erfarenhet av att arrangera en jamboree i någon form

Egenskaper:

 • Visionär
 • Strukturerad
 • Förmåga att motivera och entusiasmera andra
 • Beslutsför
 • Kommunikativ
 • Ett insiktsfullt och hållbart självledarskap

Ansökan och kontaktuppgifter

Låter uppdraget intressant för dig? Välkommen med din intresseanmälan, personligt brev och CV senast 30 november. 

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Scouternas projektledare för nationella och internationella jamboreer:

Truls Ekelin, truls.ekelin@scouterna.se, 070-2045231

Är det något för dig?

Sök tjänsten här