Medlem i delegationen till Nordiska konferensen 2024

Välkommen att ansöka om att delta i den Nordiska scoutkonferensen 2024.  

Den nordiska scoutkonferensen anordnas vart tredje år och samlar scouter från Sverige, Finland, Norge, Danmark, Färöarna och Island. I år är det Färöarna som står som värd. Syftet med arrangemanget är att underlätta nätverkande mellan personer med liknande funktioner i våra olika organisationer. Konferensen riktar sig särskilt till de personer som arbetar med strategiska frågor samt utveckling av program och verksamhet. Det gäller såväl förtroendevalda, ideella och anställda. 

Arrangemanget öppnar på kvällen den 9 maj och pågår till söndag eftermiddag den 12 maj . Blocka även en dag före och efter för resa.

Programmet kommer att vara en mix av workshops, seminarier, formellt möte och sociala aktiviteter. Exakt utbud arbetas just nu fram i samverkan mellan deltagande länder, men kommer troligtvis att innehålla följande ämnen: 

  • Globala målen för hållbar utveckling 
  • Kommunikation 
  • Internationell scouting 
  • Fundraising  
  • Utveckling av det nordiska samarbetet 
  • Tillväxt 

Scouterna täcker kostnaderna för de som tas ut till delegationen. 

Vi kommer att ha digitala möten ca en gång i månaden fram till konferencen.

Vi behöver din ansökan senast 30 november 2023. I ansökan kommer du få beskriva din nuvarande roll och vad du önskar få ut av konferensen. Här finns också möjlighet att ange om du vill bidra med en programpunkt. 

Välkommen med din ansökan! Du behöver inte bifoga CV.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till någon av Scouternas International Commissioners eller Internationella sekreteraren.

 

Kontakt

Linn Ternefors
International Commissioner WAGGGS
linn.ternefors@scouterna.se

Albin Junhede 
International Commissioner WOSM
albin.junhede@scouterna.se

Mio Kuschick
International Secretary 
mio.kuschick@scouterna.se

Är det något för dig?

Sök tjänsten här