Medlem i programgruppen

Scouternas nationella programgrupp söker nya medlemmar!

Om uppdraget

Scouternas programgrupp jobbar för att det ska vara enklare och mer inspirerande att vara scoutledare och roligare att vara scout. Det görs genom att gruppen tar fram stöd och verktyg för scoutledare. Vad är på gång just nu i programgruppen?

  • Utvärdera och förnya programmet, både som pedagogisk idé och praktiskt stöd till ledare
  • Få in mer ”gamification” i aktiviteter och terminsplanering
  • Stärka arbetet med de äldre åldersgrupperna
  • Bidra med programkompetens i Jamboree-planering

Vi är idag sju personer i gruppen och träffas två till tre helger per termin. Mellan det genomför och producerar vi material och bedriver fortlöpande verksamhet tillsammans. Vi har även digitala avstämningar en kväll i månaden.

Att vara medlem i programgruppen är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse tillsammans med en härlig grupp människor. Som medlem i programgruppen kommer du få massor av ny kunskap om Scouternas program samt erfarenhet av att arbeta i en nationell arbetsgrupp. Gruppen jobbar nära tillsammans med olika projekt och stöttar varandra för att föra arbetet framåt. Du får möjlighet att utmana dig själv samtidigt som dina erfarenheter är viktiga för gruppen och vårt gemensamma arbete. Du erbjuds också spännande internationella möjligheter inom ramen för Scouternas program, då vi 1-2 gånger per år erbjuds plats på internationella konferenser och möten.

Om dig

Vi söker dig som känner igen dig i några av följande punkter

  • brinner för att scouternas verksamhet ska bli så bra som möjligt.
  • tycker det är roligt att tänka nytt kring aktiviteter och terminsprogram
  • inspireras av att ta tag i de pedagogiska frågorna
  • har erfarenhet av utmanar eller roverscouting, som ledare eller scout

Du kan komma från var som helst i landet och vi söker nya medlemmar i alla åldrar med ett extra fokus på medlemmar under 30

 

 

Välkommen med din intresseanmälan via Scouternas hemsida. Rekrytering och tillsättning sker fortlöpande. Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta

Anton Nilsson, anton.nilsson@scouterna.se, 072-0711122, eller

Stina Karbing, stina.karbing@scouterna.se, 08-55506530

Är det något för dig?

Sök tjänsten här