Ordförande - Scouternas Arrangemangsgrupp

Vill du engagera dig nationellt i Scouterna? Är du den vi söker?

Scouternas Arrangemangsgrupp är en av Scouternas nationella arbetsgrupper som arbetar på uppdrag av Scouterna. Vårt arbete genererar att fler scouter kan uppleva ännu fler äventyr.  

Scouterna anordnar flera arrangemang som är öppna för scouter från hela Sverige. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder och uppåt som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr som är utöver den dagliga scoutverksamheten. De arrangemang som hålls varje år är Mullfjällets Familjeveckor, Explorer Belt, Blå Hajken, Destination och Upplev. Därtill kommer bland annat Nordic Adventure Race, World Scout Moot och Roverway med jämna mellanrum. 

Scouternas Arrangemangsgrupp rekryterar och antar arrangemangsledare samt sätter ihop ledarteam till arrangemangen. Det är sedan teamen som skapar Scouternas arrangemang. Gruppens uppgift är att utbilda och löpande stötta arrangemangsledarna i deras arbete och hjälpa dem framåt. Vår uppgift är även att jobba strategiskt med utveckling av arrangemang inom Scouterna. 

Gruppen består av 7-8 personer varav 2 ordförande, en ideell och en anställd. Vår ideella ordförande har efter 1 år valt att avsluta sitt uppdrag och komma tillbaka till gruppen som medlem och därför söker vi nu en ny ordförande till Arrangemangsgruppen. Som ordförande förväntas du tillsammans med den anställda ordföranden leda gruppens arbete i stort och smått. Uppdelningen om vem som gör vad mellan de två ordöfrandena kommer ni gemensamt överrens om, den anställda har naturligtvis med tid att lägga på arbetet och därför ser ert uppdrag olika ut. Att vara ordförande för en nationell grupp ger sig stora möjligheter till personlig utveckling och chans att vara med och påverka Scouterna i Sverige. Det är otroligt roligt och vi lägger stor vikt på att arbetet ska vara utvecklande och givande för alla i gruppen.

Vi tror att du har erfarenhet av att själv anordna arrangemang eller större resor, gärna för scouter men det är inget måste. Vi tror också att det är bra om du har erfarenhet av att delta i nationella eller internationella arrangemang med Scouterna och därmed har erfarenhet av hur Scouterna som organisation fungerar.

Att vara med i Scouternas Arrangemangsgrupp innebär att du arbetar nationellt med Scouternas arrangemang. Vi har längre digitalt Teamsmöte cirka en gång i månaden och däremellan korta avstämningsmöten. Utöver detta har vi ungefär 7 fysiska träffar under året. Som ordföranden kommer du behöva vara något mer anträffbar. Arbetet sker till största del på kvällar och helger. Som ordförande i Arrangemangsgruppen förväntas du bidra med ditt engagemang och din tid. I gengäld får du möjlighet till personlig utveckling, möjlighet att påverka och en kul grupp att jobba med!

Vi ser framemot din ansökan där du presenterar dig, dina erfarenheter och vad du kan bidra med. Hör gärna av dig om du har några frågor! 

Vi gör intervjuer löpande och hoppas på en snabb hantering, tveka därför inte att skicka in din ansökan redan idag.

För frågor kontakta den anställda ordföranden Natalia (natalia.durkalec@scouterna.se) eller uppdragsgivaren, Utvecklingsavdelningens chef Anna Lindgren (anna.lindgren@scouterna.se).

 

Är det något för dig?

Sök tjänsten här