Vi söker kursansvariga, handledare och matglada till kommande TG-utbildningar

Allt fler barn och unga söker sig till Scouterna, vilket betyder att vi också behöver allt fler kompetenta, engagerade och kunniga ledare. I många år har nu Scouternas fördjupande ledarskapsutbildning Treklöver Gilwell inspirerat och peppat scoutledare från hela landet och i alla åldrar från 23 år och uppåt.

Just nu har vi en utbildning igång, TG Jag och andra.
Under 2023 kommer TG Påsk och TG Nordic att starta.

Just nu söker vi kursansvariga, utbildare/handledare och dig som vill stå för matlagningen under en TG-kurs.

En TG-kurs kan vara veckolång med en uppföljningshelg eller vara tredelad på samma eller olika geografiska platser och kan också ha olika teman. Team och planer godkänns formellt av Scouternas folkhögskolas TG-grupp som också finns som stöd och bollplank, från rekrytering till avslutad kurs.

Rollen som kursansvarig delas av två personer som tillsammans formar sitt kursteam och de ramar ni vill ska gälla. Vi söker dig som antingen har varit kursansvarig tidigare eller som varit med i ett eller flera kursteam och är sugen på att ta ett större ansvar.

Som utbildare förväntas du bidra till den gemensamma planeringen av utbildningen samt detaljplanera och hålla enskilda utbildningspass. Under utbildningen kommer du tillsammans med en annan utbildare att fungera som fadder/lots för en av patrullerna och du kommer också att handleda som mest fyra utvecklingsarbeten.

Förhandskraven för att bli utbildare/handledare är att du själv har gått en TG utbildning, att du helst ska vara eller hinna bli ackrediterad utbildare, att du vill arbeta i team och att du vill utvecklas som utbildare och handledare. Har du inte varit handledare tidigare kommer du också att erbjudas en introduktionsutbildning, speciellt framtagen för nya TG-handledare.

Vi söker också dig som vill bidra till den goda stämningen genom att förse deltagarna med lagom mängd god och näringsrik mat, vare sig maten lagas av er i köksteamet eller av deltagarna själva. Du tycker det är roligt att laga mat, har kunskaper om specialkost, du är lyhörd för deltagarnas behov och du klarar av att både samarbeta i ert köksteam och med övriga kursteamet.

Då en TG-kurs löper under nästan ett helt år, är det viktigt att du inte har några andra stora uppdrag samtidigt.

Vad uppdraget ger dig

…som kursansvarig:
Du får leda och arbeta tillsammans med duktiga utbildare, där ni tillsammans ser till att deltagarna får så bra förutsättningar som möjligt för att uppnå lärandemålen för utbildningen. Du får också rollen att skapa goda förutsättningar för kursteamets medlemmar att kunna fullgöra sina roller.

...som handledare:

Du får möjlighet att vidga din utbildningserfarenhet och utveckla ditt handledarskap. Genom samarbetet med kursansvariga och dina kollegor får du bidra till att utveckla just er TG utifrån de förutsättningar ni har i teamet och bland deltagarna. Till er hjälp har ni en TG-handledning som innehåller en grund för det en svensk TG-utbildning ska innehålla, samt en hel del inspirationsmaterial därtill.

…som matansvarig:

Du får bredda ditt matkunnande och får bidra till att göra utbildningen till ett minne för livet för både övriga teamet och för deltagarna. God mat, och därmed du, är en viktig del av en TG-utbildning.

 

Tidplan
Utbildningens slutliga format och datum slås fast av det kommande kursteamet gemensamt.
Vi tror att tre-delade kurser är det som kan komma vara aktuellt.
Uppdraget sträcker sig under max 12 månader från kursstart.

Din ansökan
Du ansöker med en text innehållande information om dig själv och med svar på dessa frågor:

  1. Vad lockar med uppdraget?
  2. Vad du vill bidra med?
  3. På vilket sätt är eller har du varit aktiv i scouterna?
  4. Vad har du för erfarenhet av ledarutveckling inom och utanför scouterna?
  5. När gick du själv TG utbildningen?


Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2023.

Vi kommer löpande följa upp inkomna ansökningar för att snabbt kunna fylla upp vårt behov.

Eventuella frågor besvaras av någon ur TG Samordningsgrupp:
Lars Appelgren, 070-34 682 33, lars.appelgren@scouterna.se eller
Monica Svenselius, 070-87 457 87, monica.svenselius@scouterna.se

Är det något för dig?

Sök tjänsten här