Scouterna söker Utvecklingskonsulent i Göteborg

Vill du hjälpa Scouterna att växa?

Det bästa vi vet är äventyr. Inte bara för att det ger pirr i magen och tovor i håret. Men också för att det formar oss till dom vi är och kan bli. När ett äventyr ger skavsår på hälen lämnar det också kvar nytt mod och känslan av att klara mer än vi tror. Det är äventyren som händer inom oss och som stannar kvar långt efter att vi kommit hem. Oavsett vem du är eller var du kommer finns det ett äventyr som väntar!

Sedan början av 1900-talet har Scouterna sett till att barn och vuxna, från alla samhällsklasser, får uppleva äventyr. Både de yttre och de inre. Idag ger Scouterna över 80 000 barn och vuxna möjlighet att uppleva äventyr som förändrar livet. Det finns över 600 lokala medlemsföreningar i form av scoutkårer i hela landet och vi blir fler för varje år.

-Vill du vara med och bidra till att fler barn och vuxna får chans att uppleva scouting?

Som Utvecklingskonsulent på Scouterna arbetar du aktivt med våra lokala föreningar, som drivs av ideellt engagerade vuxna, för att hjälpa dem att attrahera, rekrytera och behålla scouter och ledare. Intresset för scouting är stort och du hjälper nya verksamheter att starta upp och bli hållbara över tid. Du stöttar även etablerade scoutverksamheter att utvecklas och växa genom att analysera utmaningar och behov. Här hittar du möjligheter att stärka delar av verksamheten som hindrar tillväxt, hjälper till att sätta mål och genomföra förbättringar samt följer upp processer för att uppnå önskad effekt.

Scouterna erbjuder också äventyr till barn och unga i nya verksamhetsformer såsom scouting på fritids, lovaktiviteter eller dagsutflykter för att nå målgrupper i utsatta områden. Här kan du komma att stötta kollegor med exempelvis workshops för ungdomsledare eller som aktivitetsledare under kortare perioder.

-Uppdraget innebär att…

  • Vara uppsökande och social för att skapa möten, träffar och engagemang.
  • Introducera och stötta vuxna som etablerar nystartade scoutverksamheter.
  • Arbeta strategiskt och coachande med vuxna som leder scouting för att stärka verksamheten på olika sätt.
  • Stötta processer i lokala verksamheter för att skapa en positiv förändring till tillväxt.
  • Hålla workshops och prata inför grupper med olika ingångslägen och perspektiv.
  • Rekrytera barn med olika metoder, främst genom klassrumsbesök i skolor.
  • Någon gång ibland hålla scoutaktiviteter för barn eller ungdomsgrupper.
  • Arbeta målstyrt med frekventa resor till scoutkårer, ofta på kvällar och helger.

-Vad önskar vi av dig?

Vi vill hitta dig som är social, serviceinriktad och gillar att bemöta alla sorters människor. Du tycker om att inspirera och har en pedagogisk förmåga. Du är lyhörd, trygg i dig själv och har lite vana av att leda en grupp genom en process.  

Uppdraget kräver att du har erfarenhet av föreningsliv och i viss mån föreningskunskap. Du behöver inte ha varit engagerad inom Scouterna, även om detta är ett plus, men du får gärna ha haft ett ledar- eller styrelseuppdrag i en ideell förening.

Om du själv har haft möjlighet att reflektera kring ledarskap och grupputveckling eller beteenden är detta en merit som kommer att hjälpa dig i uppdraget.

Uppdraget passar dig som drivs av en vilja att förbättra och är bra på att planera och organisera din egen arbetstid. En förutsättning är att du har grundläggande kunskaper i Microsoft Office-paket och sociala medier.

Vi hoppas att du gillar en varierad livsstil med resor i jobbet, har gott om energi, är initiativrik, lösningsfokuserad och flexibel.

Tjänsten kräver att du har körkort eftersom många insatser görs bäst med hjälp av bil.

Din placeringsort är Göteborg och du kommer främst att resa i västra regionen men också i hela landet för att genomföra ditt uppdrag.

Självklart delar du Scouternas värderingar om allas lika värde och respekt för allt och alla - i alla lägen.

Vågar du hoppa? Om du är rätt kandidat så fångar vi dig!

-Vad får du av oss?

Du får ett väldigt roligt, kreativt och varierande jobb med en hel del frihet. Du planerar själv din tid för att bäst uppnå mål och möta verksamhetens behov. Vi lovar att du får schyssta kollegor och en trivsam arbetsplats. Som anställd hos Scouterna med placeringsort Göteborg blir du en del av en kollegial gemenskap både lokalt och nationellt eftersom vi också har kontor i Stockholm, Västerås och Malmö. Ditt uppdrag kommer ibland att vara utmanande men mest kommer det att vara roligt och givande. Du kommer snart att märka att du bidrar och gör skillnad genom att du stöttar och inspirerar Scouternas ideellt engagerade vuxna. Ditt arbete kommer att bidra till att fler barn och vuxna får chans att uppleva scouting!

-Nu till det praktiska…

Tjänsten är en tillsvidareanställning med målstyrd arbetstid, kollektivavtal, 30 dagars betald semester och förmåner som friskvårdsbidrag och arbetskläder.

Sista ansökningsdatum är onsdagen den 26:e juni med tillträde i augusti om möjligt.

För att söka tjänsten, skicka ett personligt brev, CV och löneanspråk via Scouternas rekryteringstjänst. Ansökningslänk hittar du här nedan eller via scouterna.se/om oss/jobba med oss/lediga tjänster.

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta:

Malin Wallén, Regional Utvecklingschef: 076 623 25 27, malin.wallen@scouterna.se

Sassa Orebring, Facklig representant: 08-568 432 53, sassa.orebring@scouterna.se

 

 

 

 

 

 

 

Är det något för dig?

Sök tjänsten här