Vill du rekrytera nya scouter?

Vår medlemsutvecklingsavdelning jobbar med att se till att vi blir fler scouter. Genom att stötta våra kårer med rekrytering av barn, unga och vuxna eller att hjälpa kårerna att rekrytera själva ser vi till att ge fler möjligheten att bli scouter. Utvecklings- och inspirationsarbete är vår vardag och vi jobbar också med processledning och genomför kompetensutveckling för våra ideella medlemmar.

Du kommer bland annat att ansvara för

  • Att proaktivt söka upp kårer för att undersöka behovet av stöd
  • Rekryteringsinsatser tillsammans med kårer
  • Workshops med ideella

Tjänsten utgår ifrån Malmö och är ett vikariat om minst 8 månader, där möjlighet om förlängning kan finnas. Uppdragets omfattning är att varje vecka besöka olika scoutkårer i vår södra och östra region, där besök i andra delar av landet kan förekomma. Vår södra och östra regioner inbegriper Skåne, Öland, Blekinge, Småland och Östergötland. Besöken genomförs främst på kvällar och helger. Det är en operativ tjänst, med fokus på att arbeta uppsökande och proaktivt, i nära samarbete med såväl anställda som ideella. Jobbet innebär stor frihet och eget ansvar att planera sitt uppdrag. Räkna med att det kan innebära många resor och ibland övernattningar på annan ort.

Vi söker dig som…

För att göra ett bra jobb hos oss och för att trivas i gänget tror vi att du har

  • En bakgrund inom utbildning, försäljning eller service
  • Erfarenhet av föreningsliv, gärna scouting och förståelse för ideellt engagemang
  • God IT-vana

Det spelar också stor roll vem du är och det är viktigt att du trivs och är van vid ett högt tempo och varierande arbetsuppgifter med skiftande ansvar och karaktär. Men viktigast är ändå att du smittar alla med din positiva energi och ditt glada humör! Du behöver ha lätt att skapa kontakt och goda relationer och tycka om att prata inför andra. Dessutom har du ett starkt personligt ledarskap och eget driv som gör att du löser problem när de uppstår och arbetar för att nå uppsatta mål.

Scouterna är en värderingsstyrd organisation och självklart delar du våra värderingar och vision (läs mer om dessa på www.scouterna.se).

 

Om tjänsten

Tjänsten är ett föräldravikariat om minst 8 månader, där möjlighet till förlängning kan finnas. Tillträde sker i aug/sep. Arbetsgivaren är Scouterna med placeringsort i Malmö och med uppdragsområde i sydöstra Sverige, men även resterande delar av landet. Scouterna omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Din ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vår webb. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 3/6, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Vi uppskattar att du döper dokumenten med för- och efternamn samt laddar upp dem i PDF-format.                                                                    

Eventuella frågor om tjänsten ställer du till:

Johan Möller på 0766-232508  eller johan.moller@scouterna.se  (regional utvecklingschef Södra)

Caroline Eriksson på 0720-787925 eller caroline.eriksson@scouterna.se  (HR-support)

Sassa Orebring på 08-568 432 53 eller sassa.orebring@scouterna.se  (facklig representant Unionen)

Är det något för dig?

Sök tjänsten här