tält i skogen

Regionala kansliet Norr Mitt

Scouternas regionala kansli Norr Mitt finns i Västerås. Vi jobbar med exempelvis rekrytering, att behålla scouter, teambuilding och organisationsutveckling.

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Maila oss

Vi jobbar för att stärka scouting regionalt och stöttar de direktanslutna scoutkårerna i distrikten Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Mitt, Gästrike, Staffans, Upplandsslätten, Värmland, Södermanland, Dalarna, Västmanland och Örebro.

Kontakta oss

Vi är redo att stötta er

Ta chansen att boosta verksamheten med inspiration, tips och stödinsatser från oss som jobbar med direktanslutna scoutkårer i mellersta och norra Sverige. Det blir en väl investerad tid som inspirerar och ger er goda förutsättningar att fortsätta verka för barn och ungas utveckling inom scouting. Inriktningen på besöket bestäms tillsammans för att möta era behov och utmaningar. Vi skräddarsyr upplägg efter era behov för att stötta utvecklingsarbetet i scoutkåren, så hör av er!

Kontakta oss idag

Trygga Möten

Arbetet med Trygga Möten kan väcka många tankar och funderingar och kanske vill ni arbeta vidare med detta i er scoutkår? Det kan till exempel vara så att ni önskar få hjälp av en samtalsledare som håller i en fördjupningsworkshop efter ni gått webbutbildningen eller guidar er genom Trygga Möten live.

Alla scoutkårer i norr/mitt-regionen bokar livekurs och fördjupningsworkshop inom Trygga Möten via Norr/mitt-kansliet. Vi har ett nätverk särskilt utbildade samtalsledare som kommer till kåren och håller kurs/workshop med er.

Livekursen och fördjupningsworkshopen riktar sig till ledare som fyllt 15. Deltagarantalet bör vara 8-20 personer.

När du kontaktar Norr/mitt-kansliet för att göra en bokningsförfrågan kring Trygga Möten, svara då på dessa frågor i första mejlet:

  • Vilken scoutkår/grupp (ex avdelning eller styrelse)?
  • Trygga Möten livekurs eller fördjupningsworkshop?
  • Önskan kring dag och tid?

Att gå Trygga Möten minst var tredje år är obligatoriskt för alla scoutledare. Glöm inte bort att du/ni alltid kan gå webbutbildningen Trygga Möten - den ger också ett giltigt kursintyg.

Maila Norr/mitt-kansliet

Vi som jobbar på Norr Mitt-kansliet

Fredrik Kadesjö

Utvecklingskonsulent

Fredrik Kadesjö

fredrik.kadesjo@scouterna.se

0766232509

Fredrik arbetar 50% med att stötta scoutkårerna i Dalarnas scoutdistrikt, Scouterna Örebro län, Värmlands scoutdistrikt, Upplandsslättens scoutdistrikt och Scouterna Västmanland med bland annat rekrytering, inspiration och utveckling. De andra 50% läggs på att starta nya scoutverksamheter. Framförallt i samarbete med andra organisationer.

Måns Rangmar

Regional utvecklingschef

Måns Rangmar

mans.rangmar@scouterna.se

0766232506

Måns är Scouternas regionala utvecklingschef för Norr/Mitt- och Stockholms kansli.