Thinking Day

Den 22 februari firas Thinking Day av scouter världen över som en scoutdag.

Thinking Day är ett tillfälle för oss alla att lära oss mer om våra scoutvänner runt om i världen, att utforska våra likheter och olikheter samt fokusera på några av de länder som behöver lite extra hjälp.

Vad är Thinking Day?

Thinking Day, eller internationell kallad för World Thinking Day är en dag som firas av scouter över hela världen sedan 1926. Den dagen uppmärksammar vi internationell vänskap och där kan du märka av hur scouting är en rörelse som finns över hela världen.


Redan 1926 lades grunden till det som i dag är World Thinking Day. Den 22 februari blev då en dag där flickscouter runt om i världen skulle visa sin tacksamhet och vänskap mot varandra. Och datumet valdes inte av en slump – 22 februari är nämligen födelsedagen både för Olave Baden Powell, som under sin livstid gjorde en stor insats för flickscoutrörelsen, och hennes man Robert Baden Powell, som de flesta kanske känner igen som grundaren av hela scoutrörelsen.

Vad gör scouter på World Thinking Day?

WAGGGS, som är en av de två världsscoutorganisationerna, väljer varje år ett tema och tar fram aktiviteter kopplade till det. Många scouter runt om i världen genomför sen aktiviteterna för att uppmärksamma dagen. Andra samlar in pengar och skänker till en fond i World Thinking Days namn, eller kanske bara har det lite extra festligt.

Men vad gör man då på World Thinking day nuförtiden? WAGGGS aktivitetspaket ger förslag på massor av grejer att göra. Det finns att ladda ner på engelska, arabiska, spanska och franska.

Hur kan du delta?

Du kan förslagsvis lära dig lite mer om scoutings historia, kolla hur scouter i världen deltar i firandet eller kanske ta kontakt med någon på andra sidan jorden. I aktivitetsbanken hittar du aktiviteter för att arbeta med Scouternas historia och mycket mer! WAGGGS har både ett forum där man kan söka brevvänner och en hashtag för de som deltar i World Thinking day.

Aktivitetsbanken hittar du här