Tidningen Scout

Du vet väl att du får Tidningen Scout hem i brevlådan fyra gånger om året? Den är full med artiklar och tips om spännande scoutverksamhet – så håll utkik!

Tidningen är till för dig. Därför vill vi veta vad just du vill läsa om. Hör gärna av dig till redaktionen@scouterna.se och berätta.

Läs webbversionen av tidningen Scout

Tips från tidningen Scout

"Scouterna har gjort mig trygg"

Visst har scouting och orientering mycket gemensamt. Vi bad landlagslöparen Emma Bjessmo, 26 år, berätta.

Dras inte mot det normala

Komikern Olof Wretling har blivit stor men står alltid på barnen sida. Men en sak undrar han fortfarande: Varför vill vuxna att vi ska vara som alla andra?

Utmanarnas söta quesadillas

Quesadillas är ostfyllda tortillabröd som är lätta att steka i stormkökspannan eller på en stekhäll över en glödbädd. Det här är en söt variant där hårdost byts ut mot färskost och choklad eller annat godis

Lägerliv med bus och bad

Visst kunde landets scouter ladda ny energi på läger i sommar. När Luleå-Hertsön scoutkår samlades vid Bottenviken bjöds det på allt från pannkaksfrukost och kortspel till Grötvald. Häng på!

Fattiga riddare på förra hajkens bröd

Minska matsvinnet och ta vara på brödet som blir över från hajken eller lägret. Skär det i skivor och frys in när du kommer hem. Ta med det på nästa hajk och laga smarriga Fattiga riddare.

Socialt eller störande?

Äntligen scoutmöte igen och dags att rusa iväg. Men vad får man egentligen ta med sig? Är mobil på mötet alltid okej? Vi kollade läget med ett gäng scouter och ledare.