Texter om Scouterna

Här hittar du texter som du kan använda för att beskriva Scouterna. För Scouterna handlar allt om att sänka trösklar. Vi ska inkludera, välkomna och kommunicera på ett modernt sätt.

Färdiga presentationstexter

När vi berättar om Scouterna för personer utanför vår verksamhet brukar vi ta hjälp av de här texterna, gör det du med! Vill du ha ännu mer inspiration än grundtexterna för barn, unga, vuxna och journalister så hittar du budskap i Scouternas kommunikationsplattform.

När vi pratar om vår organisation är det också viktigt att vårt namn blir rätt. På svenska heter vi Scouterna. På engelska heter vi The Guides and Scouts of Sweden.

Grundtext målgrupp för barn och unga

Till exempel på Facebook, Instagram och i rekryteringsmaterial:

Äventyr på riktigt!
I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på. Vad vill du göra idag?

Kortversion:

Äventyr på riktigt! Hos oss kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Vad vill du göra idag?

Grundtext för målgrupp vuxna/journalister

Till exempel på LinkedIn, i mejlfot och i pressreleaser:

Tillsammans kan vi göra mer!
Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin. Att vi har 100 års erfarenhet av aktivt uteliv innebär också att vi har erfarenheter vi gärna delar med oss av – allt från gruppdynamik och ledarskap till personlig utveckling och stärkt självkänsla. Hur vill du vara med och bidra?

Kortversion:

Tillsammans kan vi göra mer! Scouterna ger över 70 000 barn
och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Hur vill du vara med och bidra?

Om Scouterna på andra språk

Här kan du ladda ner broschyrer om Scouterna på andra språk.

Inga resultat

Mångfald och inkludering

Hos Scouterna är alla välkomna. Vi vill att alla ska hitta till oss, trivas hos oss, fungera hos oss och vilja stanna kvar hos oss. Genom våra olika projekt ser vi till att alltid utveckla vår verksamhet och göra den mer tillgänglig och inkluderande för fler. Här kan du läsa mer om våra aktuella projekt.

Scouterna har arbetat med inkludering och mångfald under flera år och tagit fram en lång rad olika verktyg och metoder som scoutkårer kan ha nytta av. Läs mer och låt dig inspireras av andra kårer här. Om du vet namnet på det material du söker kan du också finna det i vårt dokumentbibliotek.

Open up

Open Up är ett projekt som syftar till att hitta personer som flyttat till Sverige som har scouterfarenheter från andra länder. Tanken är att välkomna dem till Scouterna i Sverige och inspirera dem till att bli scoutledare här. 

Nyanlända i Sverige

I aktivitetspaketen Nyanlända i Sverige och Människor på flykt finns tips och stöd för scouter och scoutkårer som vill inkludera nya målgrupper och aktivt arbeta med långsiktig integration.