Intressemärke

Kottmärket

Skogen är full av kottar och de går att använda på många olika sätt. Med detta märke visar du att du blivit en expert på kottar och dess användningsområden.

Märkeskrav

  1. Leta upp så många olika sorters kottar som du kan under en halvtimme (både gällande art, form, färg, utseende, struktur och storlek).
  2. Ta reda på vilka kottar du samlat in och varför de ser ut som de gör. Vilken art kommer kotten ifrån, varför har den formen, färgen, storleken, strukturen och utseendet?
  3. Ta reda på vem som ätit på kotten om den är tuggad på eller vilka som gillar den sortens kottar om de är hela.
  4. Bygg eller skapa ett konstverk av kottarna – du väljer fritt om det ska vara ett kottdjur, en kottvärld, ett kottmonster eller någon helt annan skapelse.
  5. Pyssla något med hjälp av kottar som blir användbart. Använd gärna färg och annat material som komplement i din skapelse. Exempelvis en krans av kottar, en bordsdekoration eller något valfritt pyssel.
  6. Pyssla något med hjälp av kottar som blir användbart. Använd gärna färg och annat material som komplement i din skapelse. Exempelvis en krans av kottar, en bordsdekoration eller något valfritt pyssel. Ta tillvara något från träden som kottarna växer på och tillaga något av det. Exempel är tallbarrs-te, örtolja på tallbarr, granskottssirap eller något annat recept som du provar att tillaga.

För dig som är

Spårare 8-9 år

Upptäckare 10-12 år

Äventyrare 12-15 år

Utmanare 15-18 år