Se filmen Scouterna är äventyr och kompisar

Starta en Facebook-insamling

Stöd Scouterna genom att ordna en insamling till din födelsedag. Genom Facebook donations kan du i ditt namn starta en insamling, där dina vänner och bekanta kan sätta in pengar. Pengar som sedan används i Scouternas långsiktiga arbete med att ge barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Tack för ditt stöd!

Starta en Facebook-insamling

Så går det till

Facebook kommer att fråga dig, en tid innan din födelsedag, om du vill starta en insamling till förmån för en ideell organisation. Välj gärna Scouterna! Du kan så klart starta en insamling till förmån för Scouterna, även om det inte är din födelsedag.

Scouternas Facebook-sida kan du se andra insamlingar.

Det bästa med Scouterna är att man blir accepterad som man är. Och att man får vara med om äventyr och upplevelser som man kanske inte skulle varit med om annars. Man kan hitta kompisar som kommer från andra sidan jordklotet. Scouterna är ett eget släkte. En gång scout alltid scout. Som samhället ser ut idag tror jag att scouterna är en trygghet för många barn. Alla får vara med, och vara sig själva. Du har en tillhörighet.

Klara Åström, 17 år

Jag har lärt mig att våga testa. Jag har också lärt mig att släppa på kontrollbehovet och att samverka i grupp. Vi tränar mycket på samarbete och det är bra att ha med sig i vardagen. Det bästa med att var scout är gemenskapen. Man träffar så mycket folk, även från andra länder. Det är ständigt nya hajker, läger och utmaningar. Jag tror att jag kommer vara scout länge.

Julia Domberg, 19 år

Jag kände att nu behövde hela samhället ställa upp för att hjälpa personer i riskgrupper med vardagsgrejer som att handla, gå till återvinningen med mera.

Anton Karlsson, 17 årScouternas vision är Unga som gör världen bättre. Anton är en av dem som gjorde visionen verklig och agerade när det som mest behövdes. Våren 2020 startade han Facebookgruppen Coronahjälpen, främst med syfte att hjälpa personer i riskgrupper och få deras vardag att fungera bättre.
84 % av pengarna når fram, Scouternas Insamling

Din gåva når fram

84 procent av pengarna används till verksamhet för barn och unga. 16 procent används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Det här används pengarna till

Pengarna används till:

  • Sprida scouting till fler
  • Utbilda nya scoutledare
  • Starta upp nya scoutkårer
  • Ge bidrag för medlems- och deltagaravgifter och utrustning
200 kr/månad i ett år räcker till mycket

200 kr/månad i ett år räcker till:

  • 12 ledare får lära sig anpassa verksamheten för barn med ADHD eller autism, eller
  • 80 barn får lära sig bli schyssta kompisar, eller
  • 6 barn med mindre ekonomiska medel får möjlighet att följa med på hajk

Vanliga frågor och svar

Tack vare din gåva får fler barn och unga chansen att uppleva en meningsfull fritid där de kan växa till sin fulla potential och göra samhället och världen bättre. Din gåva bidrar också till att vi kan rekrytera och utbilda fler ledare och starta upp nya scoutkårer där vi inte finns idag, som t ex i utsatta områden.