Engagera kåren i Scouternas Stödstrumpa

Stödstrumpan 2021 har tema ensamhet, ett ämne som är mer aktuellt än någonsin. Är du scoutledare och vill planera in ett möte med tema ensamhet, och/eller vill din avdelning eller kår hjälpa till och samla in pengar till Scouternas Stödstrumpa? Här är några tips!

Engagera kåren i Scouternas Stödstrumpa

Samla in pengar till Stödstrumpan

För varje hundralapp som samlas in får ni ett tackbrev och tygmärket Stödstrumpan. Scoutkåren/ avdelningen får dessutom ett fint diplom att rama in och hänga upp på väggen för varje insamlingsinsats som ni gör. Insamlingen kan till exempel göras i samband med att ni arbetar med temat Inget barn ska behöva vara ensamt, vid ett föräldramöte eller en julavslutning. Kanske vill ni tillverka något tillsammans och sedan sälja det för att få in pengar till Stödstrumpan?

Pyssla läderarmband och prata om ensamhet med scouterna

Stödstrumpan 2021 har tema ensamhet, ett tema som är aktuellt för många nu. Lyft gärna ämnet med scouterna. Ett tips är att pyssla lädersmycken och prata om ensamhet. Pysslet går att anpassa till att göra digitalt eller utomhus. Smycket blir en symbol för att vi hör ihop och bryr oss om varandra även när vi inte ses.

"När jag var yngre var jag utanför ganska mycket och när jag fick prova Scouterna så fick jag vara med i en varm gemenskap. Hade jag inte gått i Scouterna så hade jag nog inte stått här idag. Jag kan inte tacka scoutrörelsen nog för att ha räddat mitt liv."

Moa, 17 år

Scouterna är bra på att bryta ensamhet och isolering. Vi gör det genom att skapa trygghet och gemenskap i vår verksamhet och i den lilla gruppen, patrullen. Hos oss får man äventyr och kompisar. Något vi vet förändrar liv!

Så här används pengarna

Intäkterna från Scouternas Stödstrumpa 2021 går till att sprida scouting till fler, utbilda fler ledare och nå ut i områden där vi ännu inte finns, exempelvis i socioekonomiskt utsatta områden och på landsbygden.

Stödstrumpan som profilbild

Visa att du har bidragit till Scouternas Stödstrumpa. Välj mellan två motiv att lägga på din profilbild på Facebook. Så här gör du: Tryck på ”Uppdatera”, sedan på ”Lägg till motiv”. Sök efter ”Scouternas Stödstrumpa” och välj ett av de två motiven.