Scouter bygger en bro

Engagera er i kåren

Stödstrumpan 2022 har temat utanförskap, ett ämne som är mer aktuellt än någonsin. Här är några tips på hur ni kan engagera er i kåren.

Engagera kåren i Scouternas Stödstrumpa

Samla in pengar till Stödstrumpan

För varje hundralapp som samlas in får ni ett tackbrev och tygmärket Stödstrumpan. Scoutkåren/avdelningen får dessutom ett fint diplom att rama in och sätta upp på väggen för varje insamlingsinsats ni gör. Insamlingen kan till exempel göras vid ett föräldramöte eller en julavslutning. Kanske vill ni tillverka något tillsammans och sedan sälja det för att få in pengar till Stödstrumpan?

Skicka ett mail till info@scouterna.se om du vill veta mer.

Familfer från projektet Äg din natur besöker Vässarö under en dagsutflykt. en familj står på en klippa. Några ungdomar paddlar kanot.

Bjud in nya grupper av barn och unga att prova på scouting – få bidrag från Scouternas Stödfond

Stödstrumpan har tema utanförskap, ett ämne som är mer aktuellt än någonsin. Gör en aktivitet där ni bjuder in nya grupper av barn och unga med begränsade ekonomiska förutsättningar, och sök bidrag från Scouternas Stödfond.

Första gången fick jag åka på scoutläger med min farmor och fick då träffa en massa nya personer och lära känna dom, och det var jättekul. Jag tyckte att det var kul att träffa nya vänner. Och så fick jag göra en massa andra grejer, som att paddla kanot.

Axel, 9 år

Alla är ganska olika skulle jag säga. För att alla kommer från olika bakgrunder. Men man träffas ändå på Scouterna och gör saker som man tycker gemensamt om, och man lär sig av varandra.

Nora, 13 år

Jag har på andra platser i mitt liv inte alltid känt mig helt välkommen. Men Scouterna har alltid varit en plats där jag har kunnat vara mig själv. Vi brukar säga att på Scouterna finns ingen avbytarbänk, alla får vara med!

Agnes, 18 år