20170809 Upptäckarkarneval på Jamboree17. Foto: Magnus Fröderberg

Cultural Day

Välkommen till Cultural Day!  Under denna dag kommer hela lägerområdet förvandlas till ett flådigt smörgåsbord av intryck och kontraster. Det är en bubblig dag fylld av ny mat, nya lärdomar och vänskaper över kontinentgränser.

Ni som avdelning får i uppgift att göra en insats för att visa upp Sverige. Hur vill ni göra? Djungelvrålsmakprovning, midsommarfirande med era grannar, chokladbollbakning med nya kompisar? Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det finns 1000 SEK budgeretat per avdelning för detta för diverse inköp.  

Swedish Kubb World Championship   

Vem älskar inte att spela Kubb till doften av nyklippt gräs en soldränkt sommardag? I sommar kommer ni skapa världens första ”Swedish Kubb World Championship”. Alla avdelningar i svenska kontingenten tar med sig ett Kubb-spel per patrull - och en svensk patrull utmanar en utländsk patrull. Kubbspelet vandrar vidare med vinnarpatrullen och så småningom kommer en Subcamp-vinnare utses. Eftersom det finns lika många regler för kubb som det finns midsommarfiranden i Sverige kommer vi ta fram officiella kontingentregler.  Varje patrull ansvarar själva för att köpa ett kubbspel, budgeten för culture day kan användas till detta. Har man ett kubb liggandes hemma som inte används kan självklart ta med det, men tänk på att det vandrar vidare under tävlingen och därför mest troligt inte hittar hem igen.

SaeManGeum Got Talent   

Nu är det dags att snöra steppskorna, stretcha dansmusklerna och mata trollerikaninerna för här kommer ”SaeManGeum Got Talent”! Varje kontingent får nu möjligheten att lämna ett bidrag till Världsscoutjamboreens helt egen talangtävling som kommer att hållas på stora scenen! I nuläget vet vi inte mer än så. Om eran avdelning vill vara med så är deadline för att lämna erat bidrag den 11:e juni. Maila oss på talang.wsj23@scouterna.se med vad ni vill framföra. Skicka gärna med en länk till t.ex. youtube eller instagram där ni har laddat upp en film på erat bidrag. 

The Big Dinner   

Cultural Day kommer att avslutas med ”The Big Dinner”. Långbord ska dukas upp och hela jamboreen ska äta gemensam middag!  Varje patrull får i uppgift att skapa en traditionell svensk middag baserat på koreanska råvaror. Varje patrull tilldelas ett kit med fyra olika sorters kyckling, ris, ett kit för nudelsoppa med olika grönsaker och lite annat. Så börja fundera redan nu, vad ska ni laga för svensk specialitet!? Behövs (mot förmodan) något mer, exempelvis svenska kryddor, rekommenderas ni att ta med det hemifrån.  

Om Korea

Läs mer om landet Korea som på kort tid gått rån att vara en fattig jordbruksnation efter andra världskriget till att idag vara bland de rikare i Asien. 

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om WSJ23 i Korea

Tipslista

Den här listan innehåller tips på saker som kan vara bra att packa med sig, samt i vilken väska du bör packa det.