Schema för grupp 1 i Wonkwang

Dagsprogrammet består av​: 

  • Kunskapsintag​
  • Aktivitetstorg​
  • Erfarenhetsutbyte

Erfarenhetsutbytet gör ni tillsammans med en annan avdelning och det är obligatoriskt. Övriga aktiviteter är intressanta och vi rekommenderar dem starkt, men det är upp till er att planera så ni får en bra balans mellan program och tid för återhämtning.

 

Grupp 1 innefattar avdelningarna: 3 Oppositionen, 7 Aktivisterna, 9 Talmansfika, 10 Revolutionärerna, 11 Grundarna, 15 Gräsrötterna, 16 Drömmarna, 18 Jämlikarna, 34 Framtidsspanarna, 35 Idealisterna

Universitetsområdet på Wonkwang är stort, så för att underlätta har vi skapat en Google Maps-karta med våra viktigaste platser utmärkta. Här ser du till exempel var det finns bankomat, livsmedelsbutiker, caféer och vilka byggnader vi huserar i. Kartan hittar du här.

Söndag 30 juli

13:00–16:00

Incheckning

Plats: Byggnad 31, Wonkwang University

I byggnad 31 finns en infodisk där ledare får checka in hela avdelningen.

 

17:00–19:00

Middag

Plats: Matsalen bredvid byggnad 31

19:30–22:00

Koreansk show

Plats: Cultural Gymnasium (inomhus)
Arrangör: Koreanska lägerorganisationen

Våra koreanska värdar bjuder oss i svenska kontingenten tillsammans med de mexikanska och indiska kontingenterna på ett koreanskt kvällsevent. De har utlovat tal och underhållning som spänner sig från traditionellt koreanskt till K-pop.  

Insläppet till arenan öppnar 19:30. Då vi är många som ska hitta sittplatser och ta oss dit, se till att gå i tid. Räkna med att det tar cirka 10-15 minuter att gå till arenan från matsalen. Som vanligt har vi i svenska kontingenten våra halsdukar på oss.För de som önskar finns det frivilliga aktiviteter från klockan 19:00 runt lokalen Cultural Gymnasium. 

 

23:30

Tystnad på boendet

Senast 23:30 är vi alla i säng för en god natts sömn inför morgondagen.

Måndag 31 juli

06:30

Morgonträning

Plats för löpning: Samling utanför byggnad 31
Plats för yoga: Gräsmattan framför Liberal Arts College Building (byggnad 56)

Starta dagen på bästa sätt och häng med Nellie ut på en morgonjogg, eller yoga med Patricia och Lisa! Kom ombytta och uppvärmda för att vara startklara 06:30.

 

08:30–09:00

Frukost

Plats: Matsalen bredvid byggnad 31

Kom ihåg att vi är många som vill äta frukost, så lämna plats till någon annan så snart du är klar.

09:30–11:00

Erfarenhetsutbyte

Vad har förvånat dig mest hittills? Vad gjorde ni för jamboreeutmaning? Var finns den bästa kimchin? 

Under dagarna på Wonkwang får vi dela våra erfarenheter med varandra. Vi har varit i Sydkorea olika länge och har varit med olika saker, men vi bär är alla med oss upplevelser. Under en entimmes Walk and Talk får du dela dina erfarenheter med en annan avdelning och höra mer om just deras resa och utbyta erfarenheter, tips och roliga minnen. Instruktioner för avdelningsledare finns här och för patrulledare här

Synka tid och plats med den avdelning ni blivit ihopparad med.

11:30–12:30

Lunch

Plats: Matsalen, bredvid byggnad 31

13:00–14:00

Föreläsning: Norr om gränsen - grannlandet Nordkorea

Plats: Byggnad 24, Student Hall, Auditorium
Svenska kontingentens Head of Contingent Erik Sillén berättar om och visar bilder från sin resa till Nordkorea han gjorde som svensk turist. Erik berättar om allt från de iscensatta dansuppvisningar på gatan och spökhotellet till hur en av turistvännerna satte hela gruppen i fara.

14:00–15:00

Föreläsning: Lär känna Korea på ett nytt sätt!

Plats: Byggnad 24, Student Hall, Auditorium
Med bland annat över 325 000 följare på instagram och nästan 53 000 följare på tiktok är Hailey en koreansk influencer som genom sina sociala medier lär ut koreanska och koreansk kultur. Nu kommer du få möjligheten att lära dig av Hailey på specialföreläsnigen som hon har för oss när vi är i Wonkwang. Som hon själv uttrycker det “Min klass handlar om intressant och spännande koreansk kultur som du inte kan höra någon annanstans och koreanska uttryck som du kan använda direkt”.

15:00–17:00

Aktivitetshusen öppna

Plats: Soongsan Memorial Hall (byggnad 17) och Liberal Arts College Building (byggnad 56)
Välkommen till våra aktivitetshus Wonkwang! Här finns det massvis av aktiviteter att välja mellan, både schemalagda och drop in. I den här filen hittar ni beskrivningar och lite information om vilka aktiviteter som finns.

17:30–18:30

Middag

Plats: Matsalen, bredvid byggnad 31

20:00–22:00

Kontingentfest!

Plats: Amfiteatern (utomhus)
Insläpp till arenan från 19:30.
Vi avslutar kontingentdagarna på Wonkwang och firar in i vårt jamboree-äventyr med en gemensam Kontingentfest! Kvällen startar med en sprakande scenshow, där vi bland annat får lyssna till tal av svenska ambassadören och Kpop. Kvällen övergår sen i ett gigantiskt disco. 

23:30

Tystnad på boendet

Senast 23:30 är vi alla i säng för en god natts sömn inför morgondagen.

Avdelningsdagar på Wonkwang

Här hittar du övergripande information om våra avdelningsdagar då vi samlas på Wonkwang

Inresa till lägret

Information om hur vi kommer till jamboreen, och hur vi checkar in.

Resehandbok

Läs den gärna igen för att ha koll på trygghetsinformation