Foto: Anton Nilsson

Allt du behöver veta inför vår resa till Sydkorea

Det är många saker som ska fixas och hållas reda på innan vår gemensamma resa till Sydkorea tar sitt avstamp. Och snart är vi där! På den här sidan har vi samlat bra länkar med praktiska detaljer att ha koll på för dig som ledare och IST. Matigast av allt är vår stora resehandbok, men du hittar även ekonomihandboken, programguide och försäkringsinformation.

Den stora resehandboken

Äntligen är den här – den stora resehandboken! I handboken har vi samlat den viktigaste informationen för er resa. Du hittar trygghetsinformation, praktiska detaljer kring resan, checklistor för en vanlig dag, kommunikationsvägar och en hel del mer. Du kan skriva ut och ta med dig handboken i din väska, eller ladda ner den som pdf på din telefon för att alltid ha informationen tillgänglig, men vi ber dig vänta med detta till strax innan avresa. Ännu är det några pusselbitar som inte helt fallit på plats. Vi kommer informera via mejl (förhoppningsvis i det sista nyhetsbrevet som är planerat till mitten av juli) när dokumentet är redo för utskrift.

Uppdaterad 13 juli 2023.

Ekonomihandboken

För er ledare som gör utlägg och hanterar budget för era avdelningar, så hittar ni här ekonomihandboken som kan svara på de flesta frågor, gällande både ekonomi och rutiner för försäkringsärenden.

Uppdaterad 2023-07-22.

Programguiden

Vi har tagit fram ett stort material för att stötta er i er upplevelse runt i Sydkorea. För detta finns en programguide som bland annat innehåller information om upplevelsedagarna, reflektionsfrågor, fördjupning av temat och mycket mer. Läs igenom och nyttja så mycket ni kan för att ta det av programmet på plats.

Programguiden uppdaterades 2023-07-23. 

Allergier

Med hjälp av en scout i Sydkorea har vi tagit fram en lista över flera födoämnen och vad de heter på koreanska. Vi har också översatt meningen: Jag är allergisk mot _________ och kan därför inte äta mat som innehåller eller kommer i kontakt med det.

Skapa ditt eget allergikort genom att kopiera meningen och fylla i tomrummet med det födoämne som du är allergisk mot. Har du möjlighet kan det vara en bra idé att skriva ut flera kopior av samma kort. Det kan också vara en bra idé att plasta in korten så att de inte förstörs i en eventuell regnskur.

CMTs samlade tips till Sydkorea

Under det gångna året har ett gäng från CMT besökt Sydkorea för möten, för att reka aktiviteter till kontigentresan och provbo hotell. De flesta aktiviteterna vi har testat finns med i våra aktivitetsdagar, men det finns också en hel del aktiviteter som inte fick plats. Här hittar du våra tips på vad ni göra utöver de planerade aktiviteterna! Det är endast ett smakprov av vad Sydkorea har att erbjuda och vi hoppas det ska locka till att utforska landet på egen hand.

The Bangkok experience

På vägen hem från det stora äventyret i Sydkorea har ett antal avdelningar en längre mellanlandning i Bangkok. Efter intensiva veckor kan de ca 10 timmarna på Bangkoks flygplats vara en skön paus men för de med energi och upptäckarlust kvar finns en möjlighet att åka in och uppleva en eftermiddag och kväll i stan. CMT har ”snabbrekat” även Bangkok och förberett ett antal olika förslag på rutter, ni hittar dom här!

Dagar fyllda av upplevelser

Vår resa till Sydkorea är inte som vilken resa som helst. Här kan du läsa mer om hur en dag under kontingentresan kommer kunna se ut, men också exakt vart din avdelning kommer bo och vilka programdagar ni ska ha vilka dagar!v

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om WSJ23 i Korea

Tipslista

Den här listan innehåller tips på saker som kan vara bra att packa med sig, samt i vilken väska du bör packa det.