Foto: Anton Nilsson

Inspirera kåren och kompisar!

Läs vidare på denna sida och hitta filmer, bilder, affischer, quiz och annat material som visar hur roligt och spännande det kan vara på en jamboree. Här finns tips och fakta som du kan ta vidare till kåren, föräldrar och vänner som är nyfikna på vad som händer, och hur det funkar på en världsscoutjamboree.

Världsscoutjamboreen i Korea kan bli din livs häftigaste scoutupplevelse. I augusti 2023 samlas tiotusentals scouter från hela världen på en gemensam jamboree. Tillsammans upplever äventyr på riktigt; nya vänner, platser, kulturer, smaker och dofter. Som deltagare har man chans att vara med en enda gång. Men som vuxen finns det ingen begränsning, du kan vara med en eller flera gånger, som ledare eller som internationell funktionär.  

För att så många som möjligt ska ha chansen att få uppleva världsscoutjamboreen i Korea är det viktigt att vi hjälps åt så att scouter, ledare och vårdnadshavare får reda på att den ska vara. Nedan följer tips på vad just ni kan göra.

Upplev en del av jamboreen

Draw your dream - är världsscoutjamboreens tema. Min röst - din röst, är den svenska tolkning av det. Vi har tagit fram olika förslag på programaktiviteter till ett scoutmöte kopplat till temana och hur det är att åka på en världsscoutjamboree. I slutet av mötet får ni gärna berätta mer om jamboreen i Korea och bjuda in till informationsträff eller dela ut material.

Berätta om jamboreen

Det är inte alla som vet vad en världsscoutjamboree är eller vilket otroligt äventyr som väntar. Bjud gärna in till en samling och berätta om vad det är och informera om världsscoutjamboreen i Korea. Vi har tagit fram stöd inför informationsmöte så som presentationsmaterial, film och quiz

Ladda ner presentationen till kårmötet

Var med och sprid digitalt

Har er kår en webbplats, sociala medier eller e-postutskick? Vi har tagit fram förslag på texter och bilder som ni gärna får använda. Uppmana även scouter, ledare och vårdnadshavare att följa svenska kontingentens kanaler

Söka pengar för WSJ23

Det finns många olika sätt att söka pengar för att kunna åka till World Scout Jamboree i Sydkorea 2023. Ett gäng olika stipendier och fonder finns tillgängliga, vi tipsar dig hur du kan gå till väga!

Läs mer här

Tapetsera scoutlokalen

Trött på scoutlokalens väggar? Det finns en fin affisch om världsscoutjamboreen som ni kan ladda ner, skriva ut och tapetsera väggarna med. Det finns även handaffischer som ni kan dela ut till scouterna.

Kontakta oss

Har du specifika frågor som du vill ha svar på eller är du nyfiken på hur du kan få mer kontinuerlig information vad som händer just nu?

Kontakt WSJ23

Scouternas stödfond WSJ23

Genom Scouternas stödfond kan du söka ekonomiskt stöd för att åka som deltagare eller ledare under 26 år på World Scout Jamboree 2023 i Korea. 

Scouternas stödfond WSJ23