IST-dagar i Wonkwang

Välkommen till Wonkwang University! Här kommer du få en välförtjänt paus innan jamboreen på fältet på SaeManGeum drar igång. Vår gissning är att du troligtvis behöver det, oavsett om du nyss har anlänt till Sydkorea efter en lång resa eller redan haft stora delar av din kontingentupplevelse i Seoul. Ta chansen här att tvätta, vila, umgås med nya och gamla kompisar eller ta del av någon av alla aktiviteter som finns på plats. Något du inte vill missa är såklart kontingentfesten på fredag kväll!

Programmet 

Dagsprogrammet består av​: 

  • Kunskapsintag​ 
  • Aktivitetstorg​ 
  • Erfarenhetsutbyte​ - mingelbingo

Vi har två aktivitetstorg. Ena torget har tema  Sydkorea där du exempelvis kan göra Korea-memory eller lära dig K-popdans av koreanska studenter. Andra torget har tema svenska kontingenten med allt från mindfulness till​ att spela kort. På båda aktivitetstorgen finns bemannande och obemannade spontanaktiviteter​. ​ 

Erfarenhetsutbytet är ett mingelbingo som ni gör tillsammans med en annan avdelning och det är obligatoriskt. Övriga aktiviteter är intressanta och vi rekommenderar dem starkt, men det är upp till er att planera så ni får en bra balans mellan program och tid för återhämtning. 

Torsdag 27 juli

17:00 – 19:00 Middag
OBS! Matsalen stänger prick kl 19:00. Det betyder att alla måste ha ätit klart och vara redo att lämna matsalen kl 19:00.

19:00 – 23:00 IST-häng
Under den här tiden har ni möjlighet att tvätta, vila, umgås och spela spel. Instruktioner kring var ni hittar tvättmaskinerna och hur dom fungerar hittar ni här.

23:30 Tystnad på boendet

Fredag 28 juli

06:30 Morgonlöpning
Starta dagen på bästa sätt och häng med Alexandra ut på en morgonjogg! Kom ombytta och uppvärmda för att vara startklara 06:30.

07:30 – 09:00 Frukost
OBS! Matsalen stänger prick kl 09:00. Det betyder att alla måste ha ätit klart och vara redo att lämna matsalen kl 09:00.

09:00 Frivilliga aktiviteter:
1. Lär dig taekwondo

Plats: Soongsan Memorial Hall, våning 3, Meeting room 3

2. Lär dig dansa K-popdans
Skolungdomar från Iksan kommer och låter oss testa på att dansa k-popdans 
Plats: Soongsan Memorial Hall, våning 2, Meeting room 1

3. Föreläsning - Being young in Korea
Ungdomar från Iksan berättar om hur deras liv och vardag ser ut i Korea. Finns möjlighet till att ställa frågor!
Plats
: Soongsan Memorial Hall, våning 2, Seminar room 1

10:30 Mingelbingo  - obligatoriskt, kom i tid!
Plats: Amfiteatern

11:30 – 13:00 Lunch
OBS! Matsalen stänger prick kl 13:30. Det betyder att alla måste ha ätit klart och vara redo att lämna matsalen kl 13:30.  

14:00 Aktivitetstorgen öppnar igen

14:00 Prova på rollspel!
Plats:
Byggnad 56, Liberal Arts Collage Building, vån 2 room 204 
En kort nybörjarintroduktion till rollspel med väldigt enkla regler. Vi spelar Lasers & Feelings - ett fantastiskt äventyr i rymden. Har du spelat rollspel eller själv kan leda en grupp så får du gärna göra det. 
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

14:00 Föreläsning- Sverige övervakar vapenstilleståndet mellan Nord och Syd 
Plats
: Byggnad 24, Student Hall, Auditorium
På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar Neutrala nationernas övervakningskommission (NNSC) vapenstilleståndsavtalet mellan länderna. Sverige deltar i arbetet sedan 1953 och kontrollerar att det spända läget inte trappas upp. NNSC består i dag av tre nationer: Sverige, Schweiz och Polen. Sverige och Schweiz bidrar med fem officerare som permanent löser kommissionens uppdrag, medan Polen har två officerare som kortare perioder deltar i kommissionens arbete.

Under en timme får du lyssna till Överste Peter Nilsson, som är en del i svenska delegationen vid NNSC, som berättar om NNSC:s roll och uppgifter samt Sveriges engagemang.

15:30 Föreläsning - Lär känna Korea på ett nytt sätt!
Plats
: Byggnad 24, Student Hall, Auditorium
Med bland annat över 325 000 följare på instagram och nästan 53 000 följare på tiktok är Hailey en koreansk influencer som genom sina sociala medier lär ut koreanska och koreansk kultur. Nu kommer du få möjligheten att lära dig av Hailey på specialföreläsnigen som hon har för oss när vi är i Wonkwang. Som hon själv uttrycker det “Min klass handlar om intressant och spännande koreansk kultur som du inte kan höra någon annanstans och koreanska uttryck som du kan använda direkt”.  

15:30 Prova på rollspel!
Plats: Byggnad 56, Liberal Arts Collage Building, vån 2 room 204 
En kort nybörjarintroduktion till rollspel med väldigt enkla regler. Vi spelar Lasers & Feelings - ett fantastiskt äventyr i rymden. Har du spelat rollspel eller själv kan leda en grupp så får du gärna göra det. 
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

16:30 Torget stänger

17:00 – 18:00 Middag
OBS! Matsalen stänger prick kl 18.00. Det betyder att alla måste ha ätit klart och vara redo att lämna matsalen kl 18.00.

20:00 – 23:00 Kontingentfest!
Plats: Amfiteatern

23:30 Tystnad på boendet

Lördag 29 juli 

07:30 – 08:30 Frukost 
OBS! Matsalen stänger prick kl 09.00. Det betyder att alla måste ha ätit klart och vara redo att lämna matsalen kl 09.00.

08:45 Samling för avfärd utanför hus 31 
Mer information om incheckning på lägret hittar du här.  

Aktivitetstorget

På universitetsområdet finns flera olika spontanaktiviteter att ta del av när du har ledig tid. I dokumentet länkat här hittar du information om alla aktiviteter, där några går att göra själva, och några kommer vara bemannade under vissa tider. Läs igenom och välj det du tycker verkar roligast!

Tips! Ladda ner filen på din telefon så du har tillgång till den även om du inte skulle wifi!
Tips 2! Behöver du hjälp att hitta på det stora universitetsområdet? Vi har satt ut dom viktigaste punkterna du behöver veta på Google Maps, du hittar dom här!

Boende och incheckning 

IST:are med kontingentsresa som ankommer till Wonkwang torsdagen den 27 juli kommer anlända med buss och bli avsläppta vid rätt ställe på universitetsområdet. Här vill vi att en person per patrull kommer till incheckningen och checkar in hela patrullen i byggnad 31. Notera att enligt universitets regler sover vi män och kvinnor var för sig i olika byggnaderna och att ingen får gå in och ut ur byggnaderna mellan 23:30 - 05:30. Övriga förhållningsregler för universitetsområdet hittar ni här.

För IST utan rundresa som tar sig till Wonkwang på egen hand går det att ta en buss till universitetet med ett T-moneycard. Den närmsta busstationen heter "Wonkwang Health Science Univ" och därefter är det ca 500 meter att gå till Gaebyeok Hall i byggnad 31. Det går även att ta en Uber till området, från buss eller tågstationen i Iksan kostar det mellan 6-8000 KRW.

En Google Maps-karta över området med våra viktigaste delar hittar du här.

Karta Wonkwang University

Mattider

Frukost: klockan 7:30 – 9:00 
Lunch: klockan 11:30 – 13:00 
Middag: klockan 17:00 – 18:00 

Övrig praktisk info

Det kommer att finnas tvättmöjligheter på plats, där man köper ett kort till tvättmaskinen för 1000 KRW, och laddar sen på kortet med kontanter i en automat. Varje tvätt kostar 1200 KRW och ni behöver ha jämna pengar till automaten då den inte ger ut någon växel. Ha alltså små kontanter nära till hands och gå gärna ihop med en eller flera kompisar för att tvätta tillsammans! Tvättmaskiner hittar ni i byggnad 31. Instruktioner för tvättmaskinen hittar ni här.

Den stora resehandboken

Det är många saker som ska fixas och hållas reda på innan vår gemensamma resa till Sydkorea tar sitt avstamp. Och snart är vi där! På den här sidan har vi samlat bra länkar med praktiska detaljer att ha koll på för dig som ledare och IST.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om WSJ23 i Korea

Dagar på kontingentsresan

Vår resa till Sydkorea är inte som vilken resa som helst. Vi reser till ett land fullt av kontraster, minnen av krig, kulturella skillnader och magisk natur. Här kan du läsa mer om hur en dag under kontingentresan kommer kunna se ut.