Lyxa till det med goda kanelbullar på stormkök
Fira kanelbullens dag med Scouternas variant för stormkök – perfekt när du är ute på tur!
Foto: Jonas Westbom
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober, och eftersom vi på Scouterna älskar friluftsliv vill vi fira med en lite extra frilufsig variant. Det är busenkelt att göra våra kanelbullar i stormkök! Dessutom behöver du bara bära med dig fyra ingredienser.
4 portioner
Det här behöver du:
4 tortilla-bröd eller tunnbröd
150 gram smör + lite extra för stekning
1 msk kanel
1 dl socker
Gör såhär:
Blanda smör, socker och kanel i en skål eller en kåsa.
Bred tortillabröden med kanelblandningen och rulla ihop till rullar.
Tänd stormköket och sätt på stekpannan.
Lägg en klick smör i stekpannan och låt den smälta.
När smöret bubblar lite lägger du i rullarna. Är de för stora, kan du dela dem i två.
Låt rullarna steka en stund, tills de är gyllenbruna. Detta tar några minuter, beroende på hur kraftig låga du har i stormköket.
Vänd rullarna, och låt dem bli stekta även på andra sidan.
Skär upp rullarna i lagom munsbitar.
Servera! Mums!
Liknande nyheter
Wow! Scouternas årsberättelse vann första pris
Scouterna vann PwC:s pris Årets redovisning i ideell sektor. Vilket fint betyg för vår verksamhet och vilket perfekt sätt att avrunda 2025!
Tipset för att locka unga ledare: “En nyckel är att inte göra skillnad på ledare i olika åldrar”
Scoutkåren Tornugglan i Lund är bra på att få unga scouter att bli ledare. Frank Thim är en av dem – han är 18 år och redan både ledare och...
Djupadals recept för ledarrekrytering
Djupadals scoutkår i Limhamn har lyckats bra med ledarrekrytering. Dom arbetar strukturerat med att få in föräldrar som ledare och har nu nästan nått...