Lyxa till det med goda kanelbullar på stormkök
Fira kanelbullens dag med Scouternas variant för stormkök – perfekt när du är ute på tur!
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober, och eftersom vi på Scouterna älskar friluftsliv vill vi fira med en lite extra frilufsig variant. Det är busenkelt att göra våra kanelbullar i stormkök! Dessutom behöver du bara bära med dig fyra ingredienser.
4 portioner
Det här behöver du:
4 tortilla-bröd eller tunnbröd
150 gram smör + lite extra för stekning
1 msk kanel
1 dl socker
Gör såhär:
Blanda smör, socker och kanel i en skål eller en kåsa.
Bred tortillabröden med kanelblandningen och rulla ihop till rullar.
Tänd stormköket och sätt på stekpannan.
Lägg en klick smör i stekpannan och låt den smälta.
När smöret bubblar lite lägger du i rullarna. Är de för stora, kan du dela dem i två.
Låt rullarna steka en stund, tills de är gyllenbruna. Detta tar några minuter, beroende på hur kraftig låga du har i stormköket.
Vänd rullarna, och låt dem bli stekta även på andra sidan.
Skär upp rullarna i lagom munsbitar.
Servera! Mums!
Liknande nyheter
Gott till många: Gnocchi med tomatsås och mozzarella
Här har vi ett perfekt recept för både små och stora grupper! Krämig gnocchi i en fyllig tomatsås toppad med smältande mozzarella – en perfekt...
Gott över elden: Quesadillas med bönor och guacamole
Wow - Dante Zia hjälpte oss laga så himla goda och mättande quesadillas med quacamole. Perfekt för lägerelden!
Perfekt för stormkök: Pastina in Brodo med Dante Zia
Vill du ha något riktigt gott och snabbt att laga på nästa vandring eller hajk? Testa Pastina in brodo, perfekt för stormkök!