Nyhet15 mars 2023

Nu kan fler barn få rök i ögonen och nya bästisar - Tack Postkodlotteriet!

Scouterna får 10 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd av Postkodslotteriet 2023.

Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad för oss och används på många olika sätt: stötta befintliga kårer, nå nya grupper av barn och unga och starta verksamhet där vi inte redan finns. Tack vare Postkodlotteriet kan fler barn få uppleva äventyret, både utomhus och inuti! 
 
Med hjälp av stödet från Postkodlotteriet kan vi erbjuda fler unga att uppleva äventyr tillsammans. Äventyr som hjälper barn att växa som individer, öka sina kunskaper i att leda sig själv och andra, bli bättre på att samarbeta, tro mer på sin förmåga att klara av utmaningar och hitta nya vänner. 
 
- Det är otroligt att få ett så stort icke-öronmärkt stöd. Det betyder att vi kan använda pengarna precis där det behövs som mest. Ett exempel är att kan vi fortsätta att hålla nere medlemsavgiften och det bidrar till att vi kan erbjuda scouting till fler barn och unga, säger Ann-Kristin Törnqvist insamlingsansvarig på Scouterna. 
 
Stödet från Postkodslotteriet används också till bland annat till: 

  • Att hjälpa kårerna att rekrytera nya barn och vuxna till Scouterna 
  • Att stötta och hjälpa kårerna att utveckla sin verksamhet 
  • Att utbilda scoutledare i exempelvis Leda scouting, Trygga Möten och Anpassat ledarskap 
  • Att utveckla Scouternas webb-plattformar, både hemsidan och de kårnära plattformarna, samt Scoutnet 
  • Att synliggöra Scouterna mer i samhället 

Mer om Postkodslotteriet 

Scouterna är en av 60 ideella organisationer som 2023 får del av Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning av lotteriöverskottet. I år blev det totalt 1018 miljoner kronor. Postkodlotteriet är ett allmännyttigt lotteri. Det betyder att hela överskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Scouterna är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Vi kan använda pengarna där vi ser att behoven är störst och bygga vår verksamhet långsiktigt. Corona-pandemin visar tydligt hur viktigt det är att ha möjlighet att ställa om snabbt, både i verksamhet och i organisation. 

#Postkodeffekten 

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Detta genererar ett överskott som går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det kallas #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad! 

För mer information om vårt samarbete med Postkodlotteriet kan du kontakta 

Ann-Kristin Törnqvist 
tel: 08 555 06 560 
mail: ann-kristin.tornqvist@scouterna.se 

Liknande nyheter

14 jul 2023

Potentiell WordPress-läcka

Under eftermiddagen den 12 juli 2023 har Polisen skickat ut ett mail om misstanke om läckta användaruppgifter till Wordpress-sajter.  En del av dessa...

16 jun 2023

“Ungas perspektiv måste inkluderas i omställningen” – Ida Texell deltar på regeringens klimatmöte 

Idag hålls regeringens nationella klimatmöte i riksdagen med syftet att lägga grunden för en ny och samlad klimatpolitik. På plats finns ungefär 230...

22 maj 2023

“Jag är inte ett ungt alibi” –  Scouten Siri talar till unga ledare och makthavare 

Idag samlas unga ledare och makthavare för att delta i ett seminarium där Stiftelsen Ungt Ledarskap och Scouterna står som värdar. På...