Nyhet25 mars 2024

Peppig tidning välkomnar nya scoutledare 

Nu blir det ännu roligare och enklare att börja som scoutledare! Snart får nämligen alla nya ledare en peppig tidning i brevlådan - proppfylld av bra info. 

Foto: Albin Haglund

Att börja ett ledaruppdrag kan ibland kännas svårt, särskilt om du aldrig testat scouting förut. Samtidigt är nya scoutledare superviktiga! Därför lanserar Scouterna nu tidningen Ny ledare. 

Ny ledare är en specialtidning som kommer ut i ett nummer. Den är proppfull med bra info och tips och gör det både roligare och enklare att börja som scoutledare. Till exempel går det att läsa om hur ett vanligt scoutmöte brukar gå till, varför vi är utomhus på Scouterna och vad ledarkollegan egentligen menar när hen ber en hämta tamojen.  

– Syftet är att välkomna och underlätta den första tiden som ledare, säger Mikael Stark, projektledare på Scouternas utvecklingsavdelning.  

Under våren skickas de första exemplaren ut - direkt hem till de som registrerats som ledare sen januari 2024. Därefter kommer tidningarna skickas ut vid några tillfällen om året, främst i samband med terminsstart.  

– Det kan såklart hända att vissa ledare missas eller får vänta lite längre än andra på sin tidning. Kontakta gärna ditt närmsta kansli i så fall, de kommer ha extra exemplar, säger Mikael. 

Tidningen Ny ledare ingår i projektet Framtidens ledarstöd, en satsning som syftar till att underlätta och göra det roligare och enklare både att bli och att fortsätta vara scoutledare. Läs mer här: Våra utvecklingsprojekt - Scouterna   

Liknande nyheter

22 apr 2024

Äntligen re-adventure i Scoutshop

Vi satsar på re-adventure! Nu erbjuder Scoutshop.se en secondhand-lösning som gör så att fler kan använda samma scoutplagg. Re-use dina scoutkläder,...

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...

19 mar 2024

Redo för ett tidigt vårskrik? AAAAAH, vi ökar för 10:e året i rad!  

Det är sant! Nu är vi 81 933 medlemmar i 1008 scoutkårer i Scouterna. Under 2023 ökade medlemsantalet med 1370 scouter – eller 1,7 procent.