Nyhet16 mars 2023

Rekordökning: Över 80 000 medlemmar i Scouterna

Fler och fler vill hänga med på äventyr med Scouterna! För nionde året i rad växer våra medlemssiffror. Nu har vi över 80 500 medlemmar i över 1000 kårer.

Duka fram tårtan, blås upp ballongerna och ladda dina bästa hurra-rop. 2022 blev ett rekordår för Scouterna. Totalt fick vi 4047 fler scoutkompisar och nu har Scouterna 80 563 medlemmar. En av anledningarna till ökningen kan vara att fler fattar hur kul scouting faktiskt är.

- Vi har blivit bättre på att berätta om vad barn och unga faktiskt får göra i Scouterna. Fler förstår att scouting är att uppleva små och stora äventyr som ger pirr i magen, puls i bröstet och vänner för livet. Och friluftstrenden håller i sig. Fler vill komma ut i naturen och då är vi ett självklart val för många föräldrar, säger Anna-Karin Hennig, en av Scouternas generalsekreterare.

Suget efter scouting märks över hela landet och på många ställen är det kö till scoutkårerna. På andra orter finns massor av barn – men ingen scoutkår. Därför jobbar vi aktivt med att starta upp nya scoutkårer – vilket också är en anledning till att vi fått fler medlemmar. Under 2022 gjordes det i bland annat Urshult, Vansbro och Valdemarsvik.

- Vi vill såklart för att fler barn ska få utvecklas, utmanas och hitta mod tillsammans med oss, säger Felicia Ödmark, utvecklingskonsulent som jobbar med projektet Nystart.

Mer fakta

Antal medlemmar 2022: 80 563 

Ökning sen 2021: 4047 stycken (en ökning på totalt 5,2%)

Totalt antar scoutkårer: 1005

Medlemmar under 26 år: 58480

Medlemmar över 26 år: 22083

Vill din scoutkår berätta om medlemssiffrorna i media?

Vår medlemsökning är en utmärkt chans att berätta för fler om vad ni gör i scoutkåren.

Hör av er till Ellakarin Mäki på ellakarin.maki@scouterna.se så får ni hjälp med att kontakta lokalmedia!


Relaterade länkar

Liknande nyheter

08 jul 2024

Julia och ensamhajken – “Att våga, det är det som är svårt”

Julia är en av en handfull ungdomar från Älta scoutkårs utmanare som i början av juni antog utmaningen att göra en ensamhajk. "Konceptet handlar om...

05 jul 2024

Idag avslutas Day Camp Adventure – “Bästa sommarjobbet jag haft”

Efter tre intensiva veckor avslutas Day Camp Adventure – sommarlägret där ungdomar växt i sitt ledarskap och barn har testat på scouting och...

03 jun 2024

Scouterna träffar makthavare i Riksdagen

Scouterna fortsätter att bedriva påverkansarbete på nationell nivå, senast under en träff med Riksdagens Scoutnätverk. Torsdagen den 30 maj klev...