Nyhet16 december 2020

Tack för ditt engagemang: Vi höll i – vi höll ut och vi höll ihop!

Året 2020 har vi vandrat i en ny och svårnavigerad terräng. Vi har ställts inför livets allvar, vilket har påverkat världen, samhället, vår verksamhet och personliga liv på olika sätt. Vi har fått ställa om både i tanke och handling. Vi har varit tvungna att tänka på säkerhet ur ett nytt perspektiv, likväl som på konsekvenser för kårernas ekonomi. Mitt i allt detta har vi sett prov på stor klokhet, omtänksamhet, flexibilitet och engagemang i hela scout-Sverige. Varmt tack till dig som på olika sätt bidragit till att hålla rörelsen trygg! Tack till dig som tagit svåra beslut om vad som är rätt för just din del av verksamheten! Tack till dig som bidragit med din tid och ditt engagemang för våra barn och unga runt om i landet! Tillsammans har vi klarat av mycket!

2020 har varit ett annorlunda och utmanande år - vi har ställts inför nya situationer, tagit stort ansvar, tagit svåra beslut, och vi har behövt tänka i helt nya banor. Samtidigt har vi ändå haft så mycket kul och åstadkommit så mycket tillsammans! Sällan har Scoutlagen känts så aktuell som under 2020, som exempelvis "En scout möter svårigheter med gott humör!" och "En scout visar hänsyn och är en god kamrat!". När vi blickar bakåt under verksamhetsåret 2020 ser vi massor av förebilder som på sin fritid gett av sig själv till barn och unga, som i synnerhet ett år som detta har behövt känna trygghet, gemenskap och att få ha roligt.

Tack för att du har varit den förebilden och den som skapar förutsättningar för en lite bättre värld. Vi har anpassat oss och inte bara ökat verksamhet utomhus, vi har under året skapat en enorm kunskap och utveckling för scouting på den digitala arenan. Det är ju helt fantastiskt bra jobbat!

Runt om i landet har vi ibland behövt fatta det svåra beslutet att ställa in verksamheten, när det inte har känts säkert utifrån ett smittskyddsperspektiv. Vi har alla rört oss i ett svårnavigerat landskap i år. Vi vill därför tacka dig, för de svåra beslut som du har tagit utifrån vad som har varit bäst för just din kårs förutsättningar och för att du har tagit ansvar i en tuff situation.

Var och en behövs och tillsammans är vi fantastiska!
Utan ditt engagemang och vår gemensamma kraft har vi ingen rörelse.
Du gör skillnad för barn och unga! Se vår tackfilm till er här >>

Med framtidstro ser vi på 2021 med hopp

Under senare tid har många i Sverige hittat ut i naturen, vilket skapar goda möjligheter för vår rörelse om vi väljer att ta vara på detta nyfunna intresse.
Vad vill du och din kår göra för att fler människor inte bara ska få ta del av naturen utan också få ta del av scoutmetoden? Denna kombination som vi vet gör så gott för så många människor. Hur kan vi göra mer för fler nu när intresset att vara ute i naturen har ökat?

Förutom det nyfunna intresset för att vara i naturen ser vi en hel rad andra positiva saker. Tänk vad mycket nya kunskaper och lärdomar vi har fått med oss som vi kan ha stor nytta av i vår verksamhet och rörelse? Ett exempel är att vi har lärt oss att vara digitalt närvarande på ett sätt som vi aldrig varit tidigare. Allt det vi gjort digitalt under 2020 är goda exempel på kreativitet och gemenskap på ett nytt sätt – vad mer kan vi göra för kul under 2021 och framåt? Du och vi tillsammans har alla möjligheter att göra skillnad och skapa bra verksamhet framåt! Dela gärna med dig av alla kloka idéer som du och din kår har, så att fler kan göra mer!

Vi ser fram emot nya härliga scoutminnen under 2021. Varmt tack för att just du engagerar dig!

Anna-Karin Hennig, Generalsekreterare Scouterna
Ida Texell, Ordförande
Viktor Lundqvist, Ordförande

Scoutram till din profilbild

Eftersom vi är så stolta över vad du och vi tillsammans har åstadkommit detta år har vi skapat en Scoutram som du, om du vill, kan använda på din profilbild på Facebook, som en hyllning till alla underbara scouter, ledare, funktionärer och andra ideellt engagerade i vår rörelse.

Du hittar den där du väljer ram till din profilbild. Sök på ”Scouterna”, ”Alltid redo” eller ”Alltid redo att ställa om”.

Liknande nyheter

08 jul 2024

Julia och ensamhajken – “Att våga, det är det som är svårt”

Julia är en av en handfull ungdomar från Älta scoutkårs utmanare som i början av juni antog utmaningen att göra en ensamhajk. "Konceptet handlar om...

05 jul 2024

Idag avslutas Day Camp Adventure – “Bästa sommarjobbet jag haft”

Efter tre intensiva veckor avslutas Day Camp Adventure – sommarlägret där ungdomar växt i sitt ledarskap och barn har testat på scouting och...

03 jun 2024

Scouterna träffar makthavare i Riksdagen

Scouterna fortsätter att bedriva påverkansarbete på nationell nivå, senast under en träff med Riksdagens Scoutnätverk. Torsdagen den 30 maj klev...