Nyhet25 februari 2022

Uttalande från WOSM

Scouterna är djupt oroade över det som nu sker i Ukraina och regionen däromkring. Mänskliga rättigheter och internationell lag måste respekteras i lösningen av konflikten! Våra världsscoutorganisationer har nära kontakt med scoutorganisationen i Ukraina och de anställda i den regionala stödfunktion som tidigare baserades i Kiev.

Foto: Pexels

Scoutrörelsen har en lång historia av att stå upp för fred, rättvisa och mänskliga rättigheter, och framför allt för barns rättigheter runt om i världen och i konfliktområden.
Vi hoppas att världens ledare kommer att göra allt för att stridigheterna ska upphöra och för att skydda civila, framförallt barn, och att genom diplomati se till att situationen hanteras på ett fredligt sätt.
För att stödja Ukrainas scouter i deras humanitära katastrofinsatser kan du donera pengar till WOSM's Donations plattform.

Detta är en översättning av World Organization of the Scout Movement - WOSM:s uttalande om situationen i Ukraina. Scouterna står bakom detta uttalande.
Du kan läsa hela uttalandet på engelska här >>

Liknande nyheter

08 jul 2024

Julia och ensamhajken – “Att våga, det är det som är svårt”

Julia är en av en handfull ungdomar från Älta scoutkårs utmanare som i början av juni antog utmaningen att göra en ensamhajk. "Konceptet handlar om...

05 jul 2024

Idag avslutas Day Camp Adventure – “Bästa sommarjobbet jag haft”

Efter tre intensiva veckor avslutas Day Camp Adventure – sommarlägret där ungdomar växt i sitt ledarskap och barn har testat på scouting och...

03 jun 2024

Scouterna träffar makthavare i Riksdagen

Scouterna fortsätter att bedriva påverkansarbete på nationell nivå, senast under en träff med Riksdagens Scoutnätverk. Torsdagen den 30 maj klev...