WSJ235 augusti 2023

Australien kom förbi på middag

När Linda Hedlund, ledare för avdelningen Vågmästarna, hoppade av bussen som tagit henne och avdelningen till lägret stötte hon ihop med en australiensisk ledare. Eftersom hon hade läst Wosms tips om att inte vänta för länge med att ta kontakt sträckte hon genast ut en hand och bjöd in australiensaren och hans scouter på middag, […]

När Linda Hedlund, ledare för avdelningen Vågmästarna, hoppade av bussen som tagit henne och avdelningen till lägret stötte hon ihop med en australiensisk ledare. Eftersom hon hade läst Wosms tips om att inte vänta för länge med att ta kontakt sträckte hon genast ut en hand och bjöd in australiensaren och hans scouter på middag, utan att ha hunnit bygga upp mattältet än. 

Australien tackade hjärtligt för inbjudan och två kvällar senare gick 20 svenska scouter till Australiens by och 20 australiensiska scouter kom till Vågmästarna för att äta och umgås. 

Felix Rehn, deltagare i avdelning Vågmästarna var en av de svenska scouterna som stod i köket inför gästernas besök. Totalt stekte han och hans scoutkompisar 40 schnitzlar till middagen.

- Det tog lite tid men det gick bra. Maten blev helt okej. Snitslarna blev lite brända i kanten där på slutet när det blev lite stressigt men det blev bra och det tyckte australiensarna också, säger han. 

Inför besöket hade Vågmästarna förberett ett kubbspel, ifall det skulle bli stel stämning när deras främmande gäster kom, men det hade dem inte behövt. Sekunden efter att de australiensiska scouterna hade klivit in i lägerbyn var snacket igång.

- Ja men det är verkligen jätteroligt och man får höra så mycket nya grejer, hur de har det i Australien och kulturen där, säger Felix Rehn. 

Liknande wsj23

19 aug 2023

Nu är alla i Sverige igen!

Under en månads tid har vår svenska kontingent varit på plats i Sydkorea. Vissa kom lite tidigare och andra lite senare, och så var det även med...

16 aug 2023

Spaghetti till frukost och ägg till sötpotatisen

Maten i Sydkorea skiljer sig en hel del från den maten som vi är vana vid hemma. Det sydkoreanska köket har bjudit oss på flera nya smakkombinationer...

15 aug 2023

Ska vi byta grejer med varann?

Att swappa märken och halsdukar med scouter från andra länder är en del av jamboreeupplevelsen.