WSJ2310 augusti 2023

Regnet smattrar, samtalen flödar och märken byter ägare

Det smattrar på fönstret när regnet öser ner, tyfonen Khanun närmar sig. Idag har vi mestadels haft aktiviteter på campusområdena, lite annorlunda än en ”vanlig dag” på en jamboree men det här funkar också. I ett rum fick vi lära oss taekwondo, i ett annat hjärt- och lungräddning och i ett tredje var det filmvisning. […]

Det smattrar på fönstret när regnet öser ner, tyfonen Khanun närmar sig. Idag har vi mestadels haft aktiviteter på campusområdena, lite annorlunda än en ”vanlig dag” på en jamboree men det här funkar också. I ett rum fick vi lära oss taekwondo, i ett annat hjärt- och lungräddning och i ett tredje var det filmvisning. Några hade turen och hann åka iväg till Waterpark Cheonan ocean park innan regnet blev kraftigare.

– Det var rätt mycket folk och mycket roliga saker att göra med olika rutschkanor, vågmaskin och så. Men det kändes väldigt annorlunda att man behövde ha flytväst på hela tiden – det skulle aldrig hänt i Sverige, säger Ellen Lundin från Equmenia Linköping om sin förmiddag på vattenlandet.

Överallt är det saker som händer och samtalen mellan scouter verkar aldrig ta slut. Mycket kan verka annorlunda här på universiteten men många saker fortsätter som vanligt; nya vänskaper spirar och märken byter ägare när det var swappinghäng i lobbysarna. Alma Thurfjeln lägger ut några av sina märken på bänken hon sitter på. Hon har redan hunnit byta till sig en stor mängd tält-märken från olika länder på lägerplatsen.

– Jag gör det för att få en bit av andra länder och kulturer. Sen är det också det här med att få köpslå. Det känns som att jag är på silkesvägen för 2 000 år sedan.

Hon söker inte efter något specifikt märkte från någon särskild region när hon byter.

– Nej jag går mer på estetik och form. Mitt bästa byte var en serie av fyra märken med aboriginsk konst på, säger hon.

Kvällen avslutades med bejublad koreansk afton, där våra koreanska vänner på universiteten bjöd på musik, dans och en makalös taekwondo-uppvisning. Ett gäng av oss fick också gå upp på scenen och test. När applåderna ebbade ut fick vi en stor chicken dinner, som visst är den stora grejen här i Sydkorea.

I natt väntas Khanun dra förbi här och vi hoppas att vi vaknar till solsken imorgon, för då vankas det stor avslutning och k-pop konsert!

Liknande wsj23

19 aug 2023

Nu är alla i Sverige igen!

Under en månads tid har vår svenska kontingent varit på plats i Sydkorea. Vissa kom lite tidigare och andra lite senare, och så var det även med...

16 aug 2023

Spaghetti till frukost och ägg till sötpotatisen

Maten i Sydkorea skiljer sig en hel del från den maten som vi är vana vid hemma. Det sydkoreanska köket har bjudit oss på flera nya smakkombinationer...

15 aug 2023

Ska vi byta grejer med varann?

Att swappa märken och halsdukar med scouter från andra länder är en del av jamboreeupplevelsen.