WSJ235 augusti 2023

Tempelbesök för avdelning Byråkraterna

Det finns massor av kul aktiviteter på lägerområdet, men också mycket utanför. Idag hängde vi med avdelningen Byråkraterna när dom besökte ett buddistiskt tempel. Det buddistiska templet Gimje Geumsansa grundades på 600-talet och är både välbesökt och berömt. Att åka från lägerområdet till templet tar ungefär en timme, vilket kan låta långt. Men om färdsättet […]

Det finns massor av kul aktiviteter på lägerområdet, men också mycket utanför. Idag hängde vi med avdelningen Byråkraterna när dom besökte ett buddistiskt tempel.

Det buddistiska templet Gimje Geumsansa grundades på 600-talet och är både välbesökt och berömt. Att åka från lägerområdet till templet tar ungefär en timme, vilket kan låta långt. Men om färdsättet är en AC-utrustad bekväm buss, ja då är det inte många som klagar. 

Väl framme vid templet bjöds det på ett avsvalkande fotbad i en lite porlande skogsbäck under skuggan av de närliggande träden. Till det serverades det vattenmelon samtidigt som två koreanska kvinnor satt bredvid och spelade på folkinstrument. 

Därefter fick scouterna lära sig att skriva koreanska skrivtecken på historiskt sätt. Resultatet blev hälsningar på långa papper som fästes bredvid varandra. 

Efter en guidad tur i det stora templet, med en möjlighet för egen eftertanke, fick scouterna lära sig att tillverka lotusblommor i papper. Det var dock en modernare variant med en liten led-lampa i mitten. Gissningsvis lyser dom upp många av Byråkraternas tält nu ikväll.

Liknande wsj23

19 aug 2023

Nu är alla i Sverige igen!

Under en månads tid har vår svenska kontingent varit på plats i Sydkorea. Vissa kom lite tidigare och andra lite senare, och så var det även med...

16 aug 2023

Spaghetti till frukost och ägg till sötpotatisen

Maten i Sydkorea skiljer sig en hel del från den maten som vi är vana vid hemma. Det sydkoreanska köket har bjudit oss på flera nya smakkombinationer...

15 aug 2023

Ska vi byta grejer med varann?

Att swappa märken och halsdukar med scouter från andra länder är en del av jamboreeupplevelsen.