Jamboree17

Sommaren 2017 arrangerades Jamboree17 på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. I mångfalden, energin och mötena mellan 10 000 deltagare, 910 funktionärer, 6 000 besökare uppstod verklig jamboreemagi!

På Jamboree17 upplevdes scouting på riktigt, på både väl beprövade och helt nya sätt. Vi skapade åldersanpassat program och åldersspecifika mötesplatser för alla deltagare, vi provade nya koncept i familjescouting och vi erbjöd smakprov från Ledarskapsöns mest grundläggande och allra vassaste utbildningar.

Med en stadig grund i Scouternas värderingar, gemensamma program och ledarskapsutbildningar, och med ett modernt förhållningssätt till ungas världsbild ville vi skapa en plats dit unga kom för att mötas och ta ett gemensamt kliv in i framtiden. Vi ville skapa en plats där allt kändes nytt och spännande, och samtidigt tryggt och välkomnande. Detta lyckades vi med tillsammans!

Utvärderingarna visar att scouter, funktionärer, ledare och gäster är mycket nöjda med jamboreen. De hade roligt och lärde sig nya saker, skaffade nya kompisar och upplevde äventyr. Detta oavsett om man varit på många läger tidigare eller om Jamboree17 var första kontakten med Scouterna.

I slutrapporten sammanfattar vi hur vi arbetade och hur vi genomförde det uppdrag vi fått. Allt går inte att fånga i några sidors text, men förhoppningsvis ger det en samlad bild som kan vara ett minne och en redovisning för oss som var med, men även några ord på vägen och inspiration till alla ni som ska göra Scouternas jamboreer eller andra stora arrangemang i framtiden.

Se filmen där deltagare berättar om sina upplevelser på Jamboree17