Ny strategi framåt

Scouternas nuvarande strategi sträcker sig till slutet av 2024. Därför tar vi nu fram Scouternas nästa strategi! Här hittar du mer information om hur vi gör det och framför allt hur DU kan bidra! 

Vad är en strategi?

På Scouterna vill vi förändra världen till det bättre – Vi har en vision. Vi har också ett uppdrag – någonting vi ska göra. Vår vision, vårt uppdrag och hur vi når dit, skriver vi ner i vår strategi. Enkelt förklarat är det en plan för vad vi vill uppnå och göra under flera år framöver. Vi listar större områden vi fokuserar på, vad vi har för mål och vad vi gör få att nå dem. Nu tar vi fram vår nästa strategi.

Så här skapar vi strategin

  • Under sommaren 2023 samlar vi in framtidsbrev, där alla Sveriges scouter får drömma fritt om framtiden.
  • Under sommaren har vi även besökt ett antal läger och snackat framtidsdrömmar.
  • Efter sommaren analyserar vi breven och kollar på vilka frågor som är viktiga och aktuella i omvärlden. Utifrån det tar vi fram ett antal teman att jobba vidare med.
  • Spanarkårer från hela landet djupdyker lite extra i temana och säger vad de tycker.
  • Utifrån allt detta sätter Scouternas styrelse ihop ett förslag på en ny strategi 🙌
  • På Demokratijamboree 2024 röstar vi tillsammans om förslaget

Ett smörgåsbord med bakgrundsmaterial

I Scouterna är vi goda kompisar som delar med oss till varandra. Djupdyk i vårt material och få insikter till er verksamhet, eller varför inte ha det som lördagsläsning i soffan? Har ni några frågor finns kontaktuppgifter nedan. I materialet finns bl.a. en trendkartläggning av de viktigaste omvärldstrenderna, medlemsstatistik och en sammanställning av de framtidsbrev vi samlat in.

Nuvarande strategi 2015-2024

Vi vill att alla ska få möjlighet att uppleva scouting, i vår verksamhet som är så bra att ingen kan tänka sig något roligare eller mer utvecklande. Vi gör det genom att överträffa scouternas förväntningar i varje möte och genom att scouterna utvecklas till förebilder i vår gemensamma rörelse. Här kan du läsa vår nuvarande strategi.

Scouternas strategi 2015-2024

Kontaktperson