Program för spårare

I Scouterna har spårarna fått upp spåret på något nytt och vågar sig därför utanför hemmiljön med stort mod och med upptäckarglädje. De lär sig bäst genom att göra och får allt lättare att reflektera över vad de varit med om. Fantasin sprudlar och genom hajker och äventyr är det lätt att leva sig in i andra världar.

Märken

För spårare finns det massvis med spännande märken. Att tända en lykta första gången kan vara en stor utmaning. Eller att få göra popcorn på ett stormkök. Det finns också märken som handlar mer om hur man är en bra kompis eller hur man tar hand om miljön.

Spårare kan få sitt första bevismärke genom att visa att de kan hantera ett stormkök.

Utforska grunderna i friluftsliv och öva på att ta hand om dig själv och andra. Spårare brukar älska att få märken!

Målspår och scoutmetod

Med ett genomtänkt syfte för varje aktivitet blir scouting så mycket mer än att bara ha roligt tillsammans. Vi kallar det målspår. För varje åldersgrupp finns beskrivningar av vad målspåren betyder för scouter i den åldern. Scoutmetoden är det arbetssätt som all scouting bygger på t.ex. genom att arbeta i patruller och lära genom att få testa själv.

Den stora spårarboken

Den stora spårarboken är en guide som ska hjälpa spårare att bättre förstå vad scouting, och framförallt spårarscouting, handlar om. I form av en serie förklarar den pedagogiskt olika delar av scoutmetoden och de olika målspåren för spårarscouterna.

Aktivitetspaket

Färdiga aktivitetspaket, terminsprogram och annat programmaterial som passar bra för spårare.

Free being me

Genom roliga aktiviteter visar Free Being Me scouterna hur det går att få kroppsligt självförtroende och självkänsla. Dessa saker blir möjliga genom att lära sig att värdesätta sin kropp, stå emot sociala påtryckningar och hjälpa andra att få bättre kroppsligt självförtroende.

Action on body confidence

Action on Body Confidence är ett fristående påbyggnadsmaterial till Free Being Me. Avslöja problemen som lågt kroppsligt självförtroende orsakar barn och unga i samhället och planera ett projekt för att skapa förändring.

Samhällsengagemang

Finns det något som dina scouter går och stör sig på? Eller något de skulle vilja var annorlunda? Ta då saken i egna händer och gör något åt det! Tillsammans med patrullkompisar har de makt att påverka – sätt igång och rädda världen!

Trygga möten

Aktiviteter och övningar för att få äventyrarna att fundera på hur de själva och andra fungerar. Målet är att de ska känna sig säkrare i att själva vara en del i att motverka mobbning, kränkningar och övergrepp.

Terminsprogram

Det finns tio färdiga terminsprogram för spårare. De innehåller program för tio möten som kan kombineras med aktiviteter som ni själva vill lägga till. Vill ni resa jorden runt? Eller följa med Tofs under ytan?

Aktivitetsbanken

I Aktivitetsbanken finns massvis med aktiviteter att inspireras av eller att köra precis som de är! Du kan filtrera på spårare för att få fram sökresultat som passar för åldersgruppen. Eller så kan du filtrera på lekar, vilket brukar vara uppskattat att köra under spårarmötet.

Testa exempelvis den orättvisa chokladleken, skuggbygge med lego, fartfylld sopsortering eller tidsmaskinen om scouternas drömmar om framtiden.