Hållbarhet

Scouter är unga som gör världen bättre. Det har alltid varit en av grunderna i scoutrörelsen och är högaktuellt idag. I såväl det stora som det lilla bidrar scouting till att skapa ett hållbart samhälle.

Hållbarhetsmärket

Ett hållbart samhälle skapas inte av några få. Alla kan bidra och alla är viktiga. Genom att arbeta med hållbarhetsmärket får scouterna fundera över vad hållbarhet betyder och vad de själva kan göra för att bidra.      

Tips till terminsplaneringen

Fartfylld sopsortering

Som en del av en städdag i scoutlokalen eller scoutstugan, eller som avslutning på en skräpplockardag kan ni göra denna fartfyllda sopsortering.

Jämställdhet i tidningar

Hur jämställd är en vanlig tidning? I denna aktivitet får scouterna undersöka olika tidningar och jämställdheten i dessa.

Kårens materialbank

Behöver alla ha ett eget liggunderlag hemma i förrådet? I den här aktiviteten ordnar ni en materialbank i kåren.

Lokala aktiviteter för en hållbar framtid

Scouter gör skillnad

Gör hållbarhet till terminens tema! Alla kan vara med och bidra, därför innehåller paketet aktiviteter för alla åldersgrupper mellan spårare och utmanare. Paketet innehåller också berättelser om unga som har gjort skillnad i olika delar av världen.

Aktivitetspaket

Märken för hållbarhet

Scouter är unga som gör världen bättre. Många av Scouternas märken har koppling till hållbarhetsarbete. Genom att göra scouting bidrar vi till en hållbar värld. Vilket märke är du sugen på?

Se fler scoutmärken

Miljontals scouter satsar för en hållbar utveckling

Scouts for the Sustainable Development Goals är ett initiativ där scouter över hela världen agerar för en hållbar utveckling. Närmare 54 miljoner scouter engagerar sig för att göra världens största ungdomssatsning möjlig för en hållbar utveckling till senast 2030.

Läs mer och bli inspirerad av hur unga människor världen över jobbar aktivt för hållbarhet och fred. En insats varje dag gör stor skillnad!

Mer om scouter för globala målen