Foto: Linnea Wedelin

Program med tema

Med ett tema binder ni ihop möten eller läger. Det blir en fördjupning utifrån era intressen och ger er en extra dimension i scoutverksamheten.

Bygga patrull

I patrullen lär vi oss tillsammans och av varandra, där får alla bidra med sina färdigheter och kunskap.

Bygga patrull

Inkludering

Vi vill att alla barn och unga ska trivas i scouterna. Vi funkar alla olika och har olika erfarenheter, kunskaper och förutsättningar.

Inkludering

Friluftslivets år

Friluftslivets år 2021 kommer bli årets stora friluftslivshändelse! Det är ett initiativ som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Många olika organisationer är med och deltar i hela Sveriges natur och även på nätet. Syftet är att få fler människor att prova friluftsliv.

Friluftslivets år

Scouting på sjö & vatten

Att segla är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, och utvecklas som person. Snabba beslut och samarbete på liten yta innebär en perfekt möjlighet att öva ledarskap, problemlösning och att vara aktiv i gruppen.

Scouting på sjö & vatten

Hållbarhet

Ett hållbart samhälle skapas inte av några få. Alla kan bidra och alla är viktiga. I såväl det stora som det lilla bidrar scouting till att skapa ett hållbart samhälle.

Hållbarhet

Free being me

Free Being Me är framtaget av WAGGGS och består av ett aktivitetspaket för 7-10-åringar och ett för 11-14 åringar. WAGGGS samarbete med experter på utbildning i kroppsligt självförtroende har säkerställt att programmet har en bestående effekt på scouternas självförtroende.

Free being me

Suntprat

Suntprat vill öppna för samtal kring sociala medier, gaming, alkohol, droger och nätporr. Det är områden i vardagen som kan ge oss glädje och kamp, inspiration och skam och göra att våra liv berikas och förminskas. Att prata om detta med vänner, vuxna eller familjen är inte alltid helt enkelt. Där vill Scouterna finnas! I Scouterna kan andra samtal bli möjliga.

Suntprat
memorybrickor om demokrati som ligger på en gräsmatta
Prata om demokrati

Världsförbättrarna

En av grundpelarna i Scouting är demokrati, vilket är så självklart att vi ibland nästan glömmer bort det! Demokrati är det som ligger till grund för projektet Världsförbättrarna.

Världsförbättrarna

Digital scouting

Tips och trix inför digitala möten - för scouting kan ske vartsomhelst! Med digitala verktyg öppnas olika möjligheter för att träffas inom och utanför kåren.

Digital scouting

Åtta steg för samhällsförändring

Åtta steg för samhällsförändring är framtaget inom scouting. Metoden utgår ifrån Scouternas vision ”Unga som gör världen bättre”, målspår och scoutmetoden. Att göra världen bättre handlar lika mycket om det som är nära som det som är långt borta. Alla kan vi göra något för att förbättra vår egen närmiljö, speciellt när vi jobbar tillsammans.
Läs pdf:n här