Bli utbildare!

Genom att bli utbildare får du chansen att stärka och utveckla andra ledare inom scouterna. Tillsammans med andra utbildare, bildar ni ett kursteam som planerar och genomför en kursomgång i någon av Ledarskapsöns utbildningar. Längs vägen får ni stöd och guidning av en utbildningsgrupp.

Tillsammans utbildar vi Sveriges bästa ledare!

Såhär kommer du igång

För att bli utbildare behöver du först och främst få uppleva vad det är att vara utbildare. Det gör du allra bäst genom att vara med i ett kursteam och lära dig på plats genom några utbildarkollegor.

Börja med att fundera på vilken/vilka utbildningar du skulle vilja utbilda inom. Kontakta sen den regionala utbildningsgruppen som finns där du bor.

Tillsammans gör ni en plan för hur du kommer igång. Vanligtvis får du hänga med i ett befintligt kursteam och lära dig hur vi jobbar med attt planera och genomföra våra utbildningar, längs vägen.

Gå utbildning för utbildare

När du har vart med i ett kursteam minst en gång och fått testa på utbildarrollen kan du gå Utbildning för utbildare. Här slipar du dina kunskaper och färdigheter så att du kan hålla kurser av hög kvalitet på ett säkert och roligt sätt.

Du fördjupar dig i scoutrörelsens syn på in- och utlärning, får nyttiga verktyg för att på bästa sätt kunna ansvara för ett kursteam och lär dig att genomföra en utbildning från start till mål.

Utbildningen leder till en ackreditering som utbildare inom Scouternas folkhögskola.

Häng med på Utbildardagarna 2024!

Utbildardagarna är platsen för dig som är eller vill bli utbildare på Scouternas folkhögskola. På Utbildardagarna får du möjlighet att hänga med andra utbildare och tillsammans inspireras och fördjupa er inom allt som rör utbildarrollen.

Varmt välkommen att vara med - vi ses helgen vecka 11!

Fler utbildningar för scouter & scoutledare

Är du intresserad av fler utbildningar? På Scouternas folkhögskola erbjuder vi utbildningar för scouter & scoutledare som vill bli bättre ledare. Det gör vi genom vårt utbildningssystem Ledarskapsön.

Läs mer här