Terminsprogram och aktivitetspaket

För dig som söker inspiration till scoutprogram finns terminsprogram, aktivitetspaket och temamaterial här att ta del av. Aktivitetspaketen utgår ofta från ett särskilt tema och innehåller ett antal möten där ni kan välja att göra ett eller flera.

Inspireras av nya terminsprogram!

Letar ni inspiration inför vårens möten? Då kommer här ett hett tips, på scouterna.se finns nu tre nya terminsprogram, ett för spårare, ett för upptäckare och ett för äventyrare.!  Äventyrarscouterna får åka ut på världens äventyr, inspirerat av Världsscoutjamboreen och för spårare och upptäckare har terminsprogrammen tema Våga. Ni hittar alla terminsprogrammen här eller i dokumentbiblioteket.

Terminsprogram

För åldersgrupperna Spårare, Upptäckare och Äventyrare finns det ett antal färdiga terminsprogram som du kan använda dig av. Terminsprogrammen beskriver tio färdiga möten samt en hajk. Dessa program är bra att använda för dig som är ny scoutledare och som kanske inte är helt insatt i Scouternas program än. Låt dig inspireras, plocka de möten du tycker är extra bra och fyll gärna på med egna aktiviteter. Tänk på att involvera scouterna när ni planerar vad ni ska göra under terminen. Under varje åldersgrupps sida kan du ladda ner just deras terminsprogram.

Terminsprogram Spårare

Terminsprogram Upptäckare

Terminsprogram Äventyrare

Se alla

Terminsprogram och aktivitetspaket

Är du på jakt efter samtliga terminsprogram och aktivitetspaket? De hittar du här i vårt dokumentbibliotek.

Se samtliga här

Program med tema

Med ett tema binder ni ihop möten eller läger. Det blir en fördjupning utifrån era intressen och ger er en extra dimension i scoutverksamheten.

Program med tema