Scouternas Stödstrumpa Inget barn ska behöva känna sig utanför

Inget barn ska behöva känna sig utanför

Stöd Scouternas arbete för att minska barns och ungas utanförskap i Sverige. Köp ett gåvokort med tygmärket Scouternas Stödstrumpa.

Köp ett gåvokort

Köp ett gåvokort, du kan få ett gåvokort med tygmärke för varje hundralapp du skänker. Kontakta oss om du önskar få fler än ett gåvokort med tygmärke för din gåva.

Köp ett gåvokort med tygmärke

Ge bort ett gåvokort

Stöd Scouternas arbete för att inget barn ska behöva känna sig utanför! Skicka Scouternas Stödstrumpa 2022 till någon du tycker om.

Ge bort ett gåvokort med tygmärke

Jag har på andra platser i mitt liv inte alltid känt mig helt välkommen. Men Scouterna har alltid varit en plats där jag har kunnat vara mig själv. Vi brukar säga att på Scouterna finns ingen avbytarbänk, alla får vara med!

Agnes, 18 år

Första gången fick jag åka på scoutläger med min farmor och fick då träffa en massa nya personer och lära känna dom, och det var jättekul. Jag tyckte att det var kul att träffa nya vänner. Och så fick jag göra en massa andra grejer, som att paddla kanot.

Axel, 9 år

Alla är ganska olika skulle jag säga. För att alla kommer från olika bakgrunder. Men man träffas ändå på Scouterna och gör saker som man tycker gemensamt om, och man lär sig av varandra.

Nora, 13 år

Var med och minska barns och ungas utanförskap i Sverige - stöd Scouternas Stödstrumpa!

Det bor ungefär 135 000 barn och unga mellan 7 och 24 år i socioekonomiskt utsatta områden i Sverige, med varierade och begränsade möjligheter till en trygg och meningsfull fritid och som riskerar att hamna i ett livslångt utanförskap. Många behöver mer stöd av vuxna än de får idag, liksom goda förebilder och framtidstro. Att fånga upp de här barnen och ungdomarna tidigt, ge dem ett positivt sammanhang och sunda värderingar är av stor vikt för att de ska utvecklas till trygga och ansvarsfulla vuxna.

Undersökningar visar att barn från mer utsatta samhällsgrupper, vilka löper en betydligt högre risk att utveckla psykisk ohälsa, vinner allra mest på scouting. Om fler barn och unga som idag riskerar utanförskap får chansen att delta i scoutverksamhet skulle det få stor betydelse för såväl den enskilde individen som för samhället.

Genom Stödstrumpan 2022 vill vi nå nya grupper av barn och unga som vi inte når i vanliga fall. Det gör vi genom att samarbeta med kommuner och skolor och tillsammans med dem starta scoutverksamheter på till exempel elevens val, friluftsdagar och skollov samt på fritidsklubbar och ungdomsgårdar. Vi vill helt enkelt ta scouting till platser där barn och unga redan finns. Här kan du läsa om projektet Äg din natur i Husby.

När du ger en gåva till Scouternas Stödstrumpa 2022 bidrar du till att förebygga ensamhet och utanförskap bland barn och unga i Sverige. Som ett litet tack för ditt stöd får du ett gåvokort med tygmärket Stödstrumpan 2022.

För scoutkåren

Är du scoutledare och vill arbeta med Scouternas Stödstrumpa i din kår, genom att samla in pengar och/eller bjuda in nya grupper av barn till verksamheten och få bidrag från Scouternas Stödfond?

Läs mer här
Äg din natur- flera personer går över en hängbro av rep.

Så här används pengarna

Intäkterna från Scouternas Stödstrumpa 2022 går till att göra scouting tillgängligt för nya grupper av barn och unga som vi inte når i vanliga fall. Det gör vi genom att tillsammans med kommuner och skolor erbjuda scouting på t ex elevens val, friluftsdagar, fritidsklubbar, ungdomsgårdar och skollov. Vi vill helt enkelt ta scouting till platser där barn och unga redan finns. Ett exempel är projektet Äg din natur i Husby.

Läs mer om projektet Äg din natur