Stödstrumpan Inget barn ska behöva känna sig ensamt

Scouternas Stödstrumpa

Inget barn ska behöva vara ensamt. Stöd Scouternas arbete för att ge fler barn och unga tillgång till en meningsfull fritid och en trygg gemenskap. Köp ett gåvokort med tygmärket Scouternas Stödstrumpa.

Köp ett gåvokort

Köp ett gåvokort och få ett tygmärke för varje hundralapp du skänker. Kontakta oss om du önskar fler tygmärken för din gåva.

Köp ett gåvokort med tygmärke

Ge bort ett gåvokort

Stöd Scouternas arbete för att inget barn ska behöva vara ensamt! Skicka Scouternas Stödstrumpa 2021 till någon du tycker om.

Ge bort ett gåvokort med tygmärke

"När jag var yngre var jag utanför ganska mycket och när jag fick prova Scouterna så fick jag vara med i en varm gemenskap. Hade jag inte gått i Scouterna så hade jag nog inte stått här idag. Jag kan inte tacka scoutrörelsen nog för att ha räddat mitt liv.”

Moa, 17 år

Så många som 400 000 av Sveriges 2 miljoner barn och unga mellan 8 och 25 år trivs inte på fritiden. Det framgår av Scouternas undersökning Lägereldsrapporten 2020. En vanlig orsak är att man känner sig ensam. Det tycker vi är oacceptabelt och måste förändras!

Scouterna är bra på att bryta ensamhet och isolering. Vi gör det genom att skapa trygghet och gemenskap i vår verksamhet och i den lilla gruppen, patrullen. Hos oss får man äventyr och kompisar. Något vi vet förändrar liv! När du ger en gåva till Scouternas Stödstrumpa 2021 hjälper du till att förebygga ensamhet och utanförskap. Tack vare ditt bidrag kan vi ge fler barn en meningsfull fritid och en trygg gemenskap.

Som ett litet tack för ditt stöd får du ett gåvokort med tygmärket Stödstrumpan 2021. Kontakta oss om du önskar fler tygmärken – du kan få ett gåvokort per skänkt hundralapp.

För scoutkåren

Är du scoutledare och vill arbeta med Scouternas Stödstrumpa i din kår? Planera ett möte, pyssla läderarmband och prata om ensamhet eller starta en insamling i kåren.

Så här används pengarna

Intäkterna från Scouternas Stödstrumpa 2021 går till att sprida scouting till fler, utbilda fler ledare och nå ut i områden där vi ännu inte finns, t ex i utsatta områden och på landsbygden.

Stödstrumpan som profilbild

Visa att du har bidragit till Scouternas Stödstrumpa. Välj mellan två motiv att lägga på din profilbild på Facebook. Så här gör du: Tryck på ”Uppdatera”, sedan på ”Lägg till motiv”. Sök efter ”Scouternas Stödstrumpa” och välj ett av de två motiven.