World Thinking Day 2016

Närbild på lägereld

Den 22 februari, World Thinking Day, firas av scouter världen över som en scoutdag. Temat för dagen varierar från år till år och utgår från FN:s milleniemål.

World Thinking Day är ett tillfälle för oss alla att lära oss mer om våra scoutvänner runt om i världen, att utforska våra likheter och olikheter samt fokusera på några av de länder som behöver lite extra hjälp.

World Thinking Day 2016 – Connect

Temat på Thinking Day den 22 februari är ”connect” och handlar om att utforska och fira de viktiga kontakter vi har i livet, både med människor som står oss nära och till scouter över hela världen.

Läs mer om World Thinking Day på WAGGGS hemsida där du också finner ett aktivitetspaket som bjuder in till sociala och roliga övningar för alla åldrar.

Genom vårt partnerskap med scouterna i Burundi, Rwanda och Nord- och Syd-Kivu i Kongo har vi lärt oss deras metod, Amahoro Amani, för att förändra världen och förebygga konflikter. Den metoden fungerar lika bra för spårarscouter till roverscouter i Sverige. Genom att låta scouterna själva identifiera saker de vill förändra och sedan vara förändringen ger Scouterna redskap till unga att påverka världen.

Ladda ner aktiviteter från WAGGS här»

Så här började det

Den dagen var både Lord och Lady Baden Powells födelsedag. Lord Baden-Powell föddes 1857 och hans hustru Olave 1889. Ända sedan 1924 har den här dagen firats som en dag då vi tänker på våra scoutkamrater jorden runt och på scoutrörelsens grundare.

Några år senare bildades också fonder genom insamling av pennyslantar eller andra småmynt bland scouter och scoutledare. Dessa fonders avkastning har sedan använts till att starta eller vidareutveckla scouting i nya länder.