Vad är Scouterna?

Scouterna ger över 70 000  barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin. Att vi har 100 års erfarenhet av aktivt uteliv innebär också att vi har erfarenheter vi gärna delar med oss av – allt från gruppdynamik och ledarskap till personlig utveckling och stärkt självkänsla.

Scoutmetoden

Det unika med scouting är scoutmetoden. Det är en metod för personlig och social utveckling genom att vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen.

Scoutmetoden »

Scoutlagen och scoutlöftet

Scoutlagen handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis och medmänniska, det är något som alla scouter försöker leva upp till.

Scoutlagen och scoutlöftet »

Scouthistoria

Scouterna grundades i Storbritannien år 1907 när Robert Baden-Powell samlade 20 pojkar på Brownsea Island utanför Englands sydkust till det som skulle bli det allra första scoutlägret.

Scouthistoria »

Scouternas strategi

På Scouternas stämma 2014 klubbades Scouternas gemensamma strategi igenom!  ”Unga som gör världen bättre” är vår vision och det vi drömmer om. För att nå visionen fokuseras arbetet på strategiområden som handlar om att utveckla personen, verksamheten och att nå fler människor.

Läs mer om Scouternas strategi på Scoutservice »

Scouternas verksamhet

Här kan du läsa mer om Scouternas verksamhet, ta del av våra stadgar, årsredovisningar och berättelser från vår verksamhet. Du kan hitta alla verksamhetsdokument på scouterservice.

Scouternas Stadgar »

Scouternas Årsredovisning 2018 »

Scouternas verksamhetsberättelse 2018 »