Årsmöte syrisk ortodoxa scouter utanför örebro

Aktuellt

Det händer massor inom Scouterna och här kan du ta del av det som är aktuellt just nu.

Scouternas stödstrumpa 2023 kampanjbild

Alla barn har rätt att må bra!

Varje år har Stödstrumpan ett speciellt fokus. I år känns fokuset extra angeläget, i och med alla alarmerande rapporter om att barn och ungdomar i allt högre utsträckning mår psykiskt dåligt. Vi vet att scouting är en motvikt i den trenden, därför lägger vi nu ett särskilt fokus på att stärka barn och ungas psykiska hälsa.

Ge en gåva och få tygmärket Stödstrumpan 2023.

Scouternas stödstrumpa

Bidrag för scoutaktivitet

Scouterna har genom Svenskt Friluftsliv fått bidrag för att under hösten 2022 genomföra scoutaktiviteter tillsammans med flyktingar.

Under hösten har Scouterna 300 000 kr att fördela till de kårer som genomför en aktivitet tillsammans med personer som kommit som flyktingar till Sverige.

Ansök här

Utställning om julen

Vart kommer vissa jultraditioner ifrån egentligen och varför firar vi jul som vi gör? På Regionmuseet i Kristianstad finns en del av svaren. Här kan du uppleva julutställningen ”Nu är det jul. Igen”. I utställningen ingår även ett stort galleri av alla motiv från Barnens julkalender som skapades för första gången av Scouterna redan 1934 och som säljs än idag. Från 26 november fram till 13 januari kan du bli inspirerad av vanliga och annorlunda jultraditioner som garanterat kommer ge julkänsla ända fram till tjugondedag knut.

Läs mer här

Nyheter

30 nov 2022

Nyhet

Missade du Demokratijamboree 2022?

Var lugn, här kommer en kort sammanfattning! Den 18-20 november samlades nästan tusen scouter på Stockholms universitet för att delta i Scouternas stora demokratifest. I år var över hälften av alla deltagare under 26 år. Det blev många möten, livliga diskussioner och höga skratt på tivolitorget – här är...

16 nov 2022

Pressmeddelande

Scouternas Demokratijamboree – ett av Sveriges största demokratiska möten för unga

I helgen samlas nästan tusen scouter på Stockholms universitet för att delta under Demokratijamboree och...

Foto: Vainius Mirskis
14 nov 2022

Internationellt

Engagera dig i WAGGGS

Scouternas världsorganisation World Association of Girl Guides and Girl Scouts letar efter engagerade...

Nyhet

Bildstöd för scouter

Att använda bildstöd är hjälpsamt för de allra flesta. Det stödjer inlärningen och koncentrationen, det kan ge struktur till verksamheten och bidra till en förståelse för vad som ska hända. Nu finns det äntligen ett bildstöd som är anpassat för scouting.

Läs mer här

Ska du med till World Scout Jamboree 2023?

I augusti 2023 samlas återigen tiotusentals scouter från hela världen på en gemensam jamboree. Den här gången arrangeras världs­scout­jamboreen av scouterna i Sydkorea. Temat för den svenska kontingenten är ”Min röst – din röst”. Här hittar du mer information om lägret.

World Scout Jamboree 2023

Anpassat ledarskap webbkurs

Kursen Anpassat ledarskap ger dig grundläggande kunskaper om ADHD och autism. Du får med dig olika strategier och tydliga verktyg för att anpassa ditt ledarskap. Det handlar om att lära känna dina deltagare, vara tydlig och kunna behålla lugnet.

Anmäl dig idag!

Stöd i Ukrainakrisen

Det är många som oroas över situationen i Ukraina och Europa. Inte minst barn och ungdomar. Här hittar du som ledare stöd för att planera scoutmötet och möta scouternas frågor och känslor. Vi har också samlat uttalanden och initiativ för stötta humanitära insatser.

Läs mer här
Så introducerar du nya ledare

Effektivt verktyg för introduktion

Introduktionsguiden är ett verktyg för att introducera nya ledare i scoutkåren. Här finns metoder och mallar som kan användas inför och under introduktionen. Allt för att fånga engagemanget på bästa sätt och få till en bra start. Alla mallar går att ladda ner enkelt och anpassa efter era behov i just er kår.

Introducera nya ledare i scoutkåren

Välkommen till scoutstuga.se

Scouternas nya samlingspunkt för utfärdsstugor, scoutlokaler och lägerplatser som går att hyra.

Ska ni iväg med avdelningen eller patrullen och behöver en plats att bo på?
Då kan ni hitta olika ställen att hyra över hela landet här.

Har ni i kåren eller distriktet en anläggning som ni hyr ut? Lägg till den så att andra hittar den!

Läs mer här

Nyhetsarkiv

Här hittar du alla nyheter, pressmeddelanden och utvalda artiklar från tidningen Scout.

Nyheter

Kommande arrangemang

Treklöver Gilwell – Alla Årstider

Är det dags för en nytändning? Eller är det dags för en fördjupning i varför du är scout? Är du utbildare, kårfunktionär, ledare på avdelning eller på...

Plats ej bestämd

26 maj 2022 – 12 feb 2023

Treklöver Gilwell – Flersteg

Treklöver Gilwell är utbildningen för dig som är erfaren scoutledare och känner dig sugen på att få utveckla ditt eget ledarskap, uppleva egna...

Plats ej bestämd

25 sep 2022 – 27 aug 2023

Leda Avdelning Tredelad (med Redo för Naturen)

Ledarutbildningen Leda avdelning tredelad med Redo för naturen – är en givande och inspirerande kurs för dig som vill ge dina scouter rolig utmanande...

Plats ej bestämd

21 okt 2022 – 14 maj 2023

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kryssa i dig i rutan nedan och fyll i din mailadress för att kontinuerligt få reda på vad som händer inom Scouterna.