Gå till huvudinnehållet
Hem
Startsida/Aktuellt/Tidningen Scout/Upptäckarnas söta quesadillas
Tidningen Scout16 september 2021

Upptäckarnas söta quesadillas

Quesadillas är ostfyllda tortillabröd som är lätta att steka i stormkökspannan eller på en stekhäll över en glödbädd. Det här är en söt variant där hårdost byts ut mot färskost och choklad eller annat godis. Prova dig fram. Testa med hallonbåtar, mintchoklad eller kanske marsipanbröd. Vad gillar du bäst?

Recept kommer från "Scouternas kokbok" som släpps 2022. Det publicerades också i tidningen Scout, nummer 3 2021:

DU BEHÖVER TILL 10 PORTIONER
● 20 små eller 10 stora tortillabröd
● 5 dl färskost
● 200 g kolafylld choklad (eller annat godis)

GÖR SÅ HÄR
● Tvätta händerna.
● Förbered alla tortillabröd genom att bre på färskosten på hela brödet.
● Skiva eller klipp chokladkolorna i tunna skivor och lägg ut över ena halvan av brödet.
● Vik över den andra delen som ett lock och tryck ihop quesadillan lätt.
● Grädda i en medelvarm stekpanna så att quesadillan blir gyllene på ytan och fyllningen börjar smälta.
● Vänd och låt den få fin färg på andra sidan också.
● Stek alla quesadillas och låt vila lite innan de skärs i trekanter. Servera ljumna.
Obs: Tänk på att smält kola kan bli brännande varmt!


ANPASSA RÄTTEN TILL ALLA
GLUTENFRITT Använd majstortillabröd.
MJÖLKFRITT Använd mjölkfri färskost och stekfett. Kolla att godiset är mjölkfritt.
VEGANSKT Använd växtbaserad färskost, stekfett och ett veganskt godis.

Liknande tidningen scout

12 dec 2025

Mot toppen på snöskor

Vill du lära dig bygga snölyktor som håller i plusgrader eller gå uppför isiga backar med snöskor? Följ med på Bodenscouternas årliga vinterhajk. Här...

11 dec 2025

Magi i mörkret

Har du gått ett ljusspår någon gång? Vill du lägga ett som scouterna aldrig glömmer? Använd naturens klippväggar och dolda hålrum och sprid hemliga...

11 dec 2025

Syns du i mörkret?

Reglerna är enkla: En reflex ska synas från en bil med halvljus på 125 meters avstånd. Testpatrullen i Lycksele provade om det stämmer. Nu vet de att...