Upptäckarnas söta quesadillas
Quesadillas är ostfyllda tortillabröd som är lätta att steka i stormkökspannan eller på en stekhäll över en glödbädd. Det här är en söt variant där hårdost byts ut mot färskost och choklad eller annat godis. Prova dig fram. Testa med hallonbåtar, mintchoklad eller kanske marsipanbröd. Vad gillar du bäst?
Recept kommer från "Scouternas kokbok" som släpps 2022. Det publicerades också i tidningen Scout, nummer 3 2021:
DU BEHÖVER TILL 10 PORTIONER
● 20 små eller 10 stora tortillabröd
● 5 dl färskost
● 200 g kolafylld choklad (eller annat godis)
GÖR SÅ HÄR
● Tvätta händerna.
● Förbered alla tortillabröd genom att bre på färskosten på hela brödet.
● Skiva eller klipp chokladkolorna i tunna skivor och lägg ut över ena halvan av brödet.
● Vik över den andra delen som ett lock och tryck ihop quesadillan lätt.
● Grädda i en medelvarm stekpanna så att quesadillan blir gyllene på ytan och fyllningen börjar smälta.
● Vänd och låt den få fin färg på andra sidan också.
● Stek alla quesadillas och låt vila lite innan de skärs i trekanter. Servera ljumna.
Obs: Tänk på att smält kola kan bli brännande varmt!
ANPASSA RÄTTEN TILL ALLA
GLUTENFRITT Använd majstortillabröd.
MJÖLKFRITT Använd mjölkfri färskost och stekfett. Kolla att godiset är mjölkfritt.
VEGANSKT Använd växtbaserad färskost, stekfett och ett veganskt godis.
Liknande tidningen scout
48 timmar i en sovsäck
Vill du krypa in i en sovsäck och stanna där i två hela dygn – utomhus i november? I Västbodals scoutdistrikt gör äventyrarna det frivilligt. Häng med...
Test: Vassast vinner
Det var ett hårt test. Vedpinnar flög i ansiktshöjd när de klövs av svingande yxor. En scout missade sin vedklabb och träffade sig själv i benet. Men...
Öva i iskall vak
Äntligen minusgrader – och dags för skridskor. Men för att vara säker på isen är det bra att veta hur det känns om den plötsligt brister. Ute på...