Tidningen Scout16 september 2021

Upptäckarnas söta quesadillas

Quesadillas är ostfyllda tortillabröd som är lätta att steka i stormkökspannan eller på en stekhäll över en glödbädd. Det här är en söt variant där hårdost byts ut mot färskost och choklad eller annat godis. Prova dig fram. Testa med hallonbåtar, mintchoklad eller kanske marsipanbröd. Vad gillar du bäst?

Recept kommer från "Scouternas kokbok" som släpps 2022. Det publicerades också i tidningen Scout, nummer 3 2021:

DU BEHÖVER TILL 10 PORTIONER
● 20 små eller 10 stora tortillabröd
● 5 dl färskost
● 200 g kolafylld choklad (eller annat godis)

GÖR SÅ HÄR
● Tvätta händerna.
● Förbered alla tortillabröd genom att bre på färskosten på hela brödet.
● Skiva eller klipp chokladkolorna i tunna skivor och lägg ut över ena halvan av brödet.
● Vik över den andra delen som ett lock och tryck ihop quesadillan lätt.
● Grädda i en medelvarm stekpanna så att quesadillan blir gyllene på ytan och fyllningen börjar smälta.
● Vänd och låt den få fin färg på andra sidan också.
● Stek alla quesadillas och låt vila lite innan de skärs i trekanter. Servera ljumna.
Obs: Tänk på att smält kola kan bli brännande varmt!


ANPASSA RÄTTEN TILL ALLA
GLUTENFRITT Använd majstortillabröd.
MJÖLKFRITT Använd mjölkfri färskost och stekfett. Kolla att godiset är mjölkfritt.
VEGANSKT Använd växtbaserad färskost, stekfett och ett veganskt godis.

Liknande tidningen scout

06 feb 2024

Torr, torrare, torrast. Eller?

En bra resehandduk ska ta liten plats, torka snabbt och inte bli stel när det är kallt ute. Men den ska också vara skön – och kanske fin? Vi lät fem...

06 feb 2024

Lättare ta närvaro med nya Scoutnet

Många använder Scoutnet för att hantera medlemsavgifter eller boka in sig på läger. Men nu finns nya funktioner att kolla in – särskilt om du är...

05 feb 2024

Mot toppen alla höjdrädda

I en skog i norra Dalarna finns en perfekt vägg för isklättring. Malung-Sälens scoutkår åkte dit med yxor, stegjärn och mycket pirr i magen.