Tips och stöd inför din egen scoutresa

Vill du resa, uppleva äventyr, få nya kontakter och erfarenheter utomlands? Gör en scoutresa! Du kan resa själv eller med din scoutkår och få unika erfarenheter. Möjligheterna är många och det finns scouter världen över som är redo att välkomna dig på läger, arrangemang, som volontär eller på andra aktiviteter.

Scouternas resehandbok ”Gör din egen scoutresa” samlar hjälpsamma tips för dig som vill ge dig ut och upptäcka scouting i världen.

 

Använd smarta tips från Scouternas resehandbok

Ta hjälp av andras erfarenheter för att förenkla din egen resa. Få värdefulla tips inför scoutresan kring planering, finansiering och annat som är bra att ha koll på.

Hitta information om att åka på läger utomlands

Hitta internationella läger i lägerkalendern och ta del av tips och kontaktvägar som kan hjälpa dig att åka på läger utomlands.

Läs om sommarläger i Sverige

Internationella scouter bjuds in att delta i sommarläger i Sverige. Tipsa om fler!

Scouter som är intresserade av att uppleva internationell scouting kan söka via plattformen Azimuth efter erbjudanden om att delta i internationella scoutevenemang, plats att slå upp dina tält utomlands, besöka ett scoutcenter eller dela någons idé om ett fantastiskt scoutäventyr. I nuläget innehåller den europeiska inlägg.
För att få tillgång till Azimuth måste du ha ett konto, och längst ned på sidan hitter du adress för hjälp med detta.