Resehandbok för din scoutresa

Vill du resa, uppleva äventyr, få nya kontakter och erfarenheter utomlands? Gör en scoutresa! Du kan resa själv eller med din scoutkår och få unika erfarenheter. Möjligheterna är många och det finns scouter världen över som är redo att välkomna dig på läger, arrangemang, som volontär eller på andra aktiviteter. Scouternas resehandbok ”Gör din egen scoutresa” samlar hjälpsamma tips för dig som vill ge dig ut och upptäcka scouting i världen.

 

En ny internationell plattform

Scouter som är intresserade av att uppleva internationell scouting kan söka i den nya plattformen Azimuth efter erbjudanden om att delta i internationella scoutevenemang, slå upp dina tält på en camping utomlands, besöka ett scoutcenter eller dela någons idé om ett fantastiskt scoutäventyr.

Azimuth är en plattform för WAGGGS (the World Association of Girl Guides and Girl Scouts) och WOSM (the World Organization of the Scout Movement).

För att logga in måste du först skaffa ett konto på Azimuth.

Använd smarta tips från Scouternas resehandbok

Ta hjälp av andras erfarenheter för att förenkla din egen resa. Få värdefulla tips inför scoutresan kring planering, finansiering och annat som är bra att ha koll på.

Hitta information om att åka på läger utomlands

Hitta internationella läger i lägerkalendern och ta del av tips och kontaktvägar som kan hjälpa dig att åka på läger utomlands.

Läs om nästa Världsscoutjamboree

Vart fjärde år arrangeras Världsscoutjamboree som samlar scouter från hela världen. Läs om nästa WSJ (World Scout Jamboree) som hålls 2023 i Sydkorea.