Resehandbok för din scoutresa

Vill du resa, uppleva äventyr, få nya kontakter och erfarenheter utomlands? Gör en scoutresa! Du kan resa själv eller med din scoutkår och få unika erfarenheter. Möjligheterna är många och det finns scouter världen över som är redo att välkomna dig på läger, arrangemang, som volontär eller på andra aktiviteter. Scouternas resehandbok ”Gör din egen scoutresa” samlar hjälpsamma tips för dig som vill ge dig ut och upptäcka scouting i världen.

 

Azimuth - vår plattform för internationell scouting

Scouter som är intresserade av att uppleva internationell scouting kan söka via plattformen Azimuth efter erbjudanden om att delta i internationella scoutevenemang, slå upp dina tält på en camping utomlands, besöka ett scoutcenter eller dela någons idé om ett fantastiskt scoutäventyr. I dagsläget innefattar den europeiska inlägg.

Azimuth skapas av WAGGGS (the World Association of Girl Guides and Girl Scouts) och WOSM (the World Organization of the Scout Movement) som ett samarbetsprojekt.

För att logga in måste du först skaffa ett konto på Azimuth. Internationella gruppen hjälper dig gärna!

Använd smarta tips från Scouternas resehandbok

Ta hjälp av andras erfarenheter för att förenkla din egen resa. Få värdefulla tips inför scoutresan kring planering, finansiering och annat som är bra att ha koll på.

Hitta information om att åka på läger utomlands

Hitta internationella läger i lägerkalendern och ta del av tips och kontaktvägar som kan hjälpa dig att åka på läger utomlands.

Läs om sommarläger i Sverige -
Scoutland

En världskarta med rubriken Scoutland och en faktaruta som beskriver världsscoutorganisationernas medlemsantal och världscenter. På kartan är olika landmärken och ländernas huvudstäder utmarkerade.

Internationella scouter bjuds in att delta i sommarläger i Sverige. Tipsa om fler!