Scout klättrar ner för gren.

Skadeanmälan

Har du råkat ut för en skada? Om du drabbas av en skada under verksamhet anordnad av Scouterna är det viktigt att du så snart som möjligt anmäler skadan.

I vissa fall måste du polisanmäla

Stöld, överfall och liknande ska anmälas till polis på platsen. Om det är omöjligt kan du anmäla till polis på annan ort. Skador som inträffar på hotell eller under transport ska dessutom anmälas till hotellet respektive transportföretaget.

Gör skadeanmälan till Svedea

Du ska alltid göra en skadeanmälan till Svedea. Det gör du genom att fylla i och skicka in en skadeanmälningsblankett som du hittar längre ned på den här sidan. När du skickar in skadeanmälan bifoga även eventuella kvitton, polisrapport och andra intyg i original.

Du kan även anmäla skadan direkt på deras hemsida ifall du inte har möjlighet att skriva ut blanketter. Här hittar du deras skadeformulär>>

Om du har några frågor kring skadeanmälan kan du kontakta Svedeas skadeservice på 0771-160 199 eller skadorforetag@svedea.se. Skadeservicen är bemannad vardagar 08.30–17.00. Övrig tid kan du komma i kontakt med skadejour på samma telefonnummer.

När det gäller båtskada kan du göra skadeanmälan på Svedeas hemsida svedea.se eller använda nedanstående blankett. Båtskadeservicen har mejladress bat.skador@svedea.se och telefonnummer 0771-160 190. På det numret når du även skadejouren på kvällar och helger.