Övriga E-tjänster

Här kan du läsa mer om våra integrationer med Google, Microsoft och våra övriga e-tjänster.

E-post från Google och Microsoft

Som scoutkår har ni möjlighet att få gratis e-post, fillagring, och andra tjänster från Microsoft och Google. Föreningen Techsoup administrerar donationer till godkända ideella föreningar från IT-företag.
Scoutkårer blir i regel godkända snabbt och med ett minimum av administration – ansök på www.techsoup.se, skicka in era stadgar, och följ instruktionerna för de tjänster ni är intresserade av.

Integration med Scouternas E-tjänster

Både Google Workspace och Microsoft365 har stöd för att automatiskt skapa konton, och E-tjänstgruppen har skapat synkroniseringsverktyg som låter er automatiskt skapa användarkonton för alla eller vissa medlemmar ur Scoutnet. I kombination med ScoutID innebär det att administrationen av nya användare blir minimal: Så fort en ny medlem som matchar era kriterier läggs till i Scoutnet får den ett konto hos mailtjänsten, och kan logga in med samma uppgifter som används i Scoutnet.
Om ni vill använda Googles Workspace, läs mer om synkroniseringsprogram och hur ni aktiverar ScoutID för inloggning.
För Microsoft365, läs mer om synkroniseringsprogram här nedan.

Instruktion för ScoutID

ScoutID-instruktioner är på gång – om du redan använder Office365 i din kår och vill hjälpa oss att ta fram instruktioner så hör av dig direkt till oss.