Scoutkårens egen handbok

I Scoutkårens ABC samlar kåren all viktig information på ett ställe. Tydlighet kring verksamheten skapar trygghet och bra förutsättningar för alla. Håll därför dokumentet uppdaterat och lättillgängligt för alla i kåren.

Gör en egen kårhandbok

Vuxna i kåren som har tillgång till en bra kårhandbok hittar snabbt svar på många frågor. Här finns en mall som kan anpassas till er egen ABC eller handbok om ni inte redan har en.

Säker scout för krisberedskap

Inga säkerhetsregler i världen hjälper när olyckan redan har hänt. Därför är det viktigt att du som är ledare och ansvarig för verksamhet i Scouterna har förberett dig och din grupp väl innan ni ger er iväg på äventyr. Den här broschyren ger tips och råd inför vanliga scoutaktiviteter. Använd som komplement till kårens egen beredskapsplan.

”Det går inte att vara för tydlig, men det går att vara otydlig. Med ledarintroduktion och Scoutkårens ABC ges mycket inspiration till hur ledarnas kårengagemang kan underlättas.”

Nils Lagnemo Långängens scoutkår

"Vi har haft kårhandbok/ABC i många år, och det har skapat en bra källa för den "gemensamma sanningen". Men glöm inte att uppdatera!"

Anders Wilson Scoutkåren Tor