Lägerplatser i Sverige

Tvätt som hänger mellan tält

Det roligaste för många av oss scouter är att åka på scoutläger och uppleva  äventyr tillsammans med kompisarna. Vi kan bo i fjällstuga och gå på skidtur eller sova i tält och laga mat över öppen eld med hundratals andra scoutkompisar.

De flesta lägerplatser går att hyra året runt och de hyrs ut till scoutgrupper, företag och privatpersoner. De ägs och förvaltas av Scouterna, våra distrikt och kårer. Här kan du läsa mer våra lägerplatser där du kan ha scoutläger, konferens eller planeringshelg med ledarteamet.

Norra Sverige

Upplev fjällen året runt på Mullfjällsstationen och  gå på tur för första gången. I regionen ingår länen Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Jämtland, Härjedalen och Medelpad.

Lägerplatser i norra Sverige »

Mellersta Sverige

Här finns flera av Scouternas populära anläggningar med lägerängar och närhet till sjö och skog. I regionen ingår länen Dalarna, Gävleborg, Hälsingland, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västmanland och Örebro.

Lägerplatser i mellersta Sverige »

Stockholm

Du kan ha ha scoutläger på vackra skärgårdsön Vindalsö. I Stockholmsregionen ingår scoutdistrikten i Stockholm och Gotland.

Lägerplatser i Stockholmsområdet »

Västra Sverige

Upplev minnen för livet på de vackra lägerplatserna Lysestrand eller Kragenäs. I västra Sverige ingår länen Halland och Västra Götaland.

Lägerplatser i västra Sverige »

Östra Sverige

Ledarutbildning eller konfirmationsläger? Kolla in våra anläggningar i östra Sverige. I regionen ingår länen Blekinge, Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Östergötland.

Lägerplatser i östra Sverige »

Södra Sverige

I regionen ingår Skåne län och det finns lägerplatser för både små och stora scoutläger, samt konferenser.

Lägerplatser i södra Sverige »