Foto: Mio Kuschick

Bli ledare för arrangemang

Som arrangemangsledare får du en utmanande uppgift och en värdefull erfarenhet när du leder ett av Scouternas arrangemang från idé till färdigställande.

Gör äventyren möjliga!

Varje vår öppnar vi möjligheten att söka som arrangemangsledare för Scouternas arrangemang nästkommande år. Att vara ledare för ett nationellt eller internationellt arrangemang är inte bara utvecklande och en bra erfarenhet, det är också otroligt roligt att tillsammans med några andra i ett team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse. Teamet planerar arrangemanget från början till slut, och får självklart hjälp och stöd av Scouternas Arrangemangsgrupp.

Inför arrangemanget

Som arrangemangsledare deltar du i en arrangemangsledarsamling samt en kurs där teamet diskuterar olika krissituationer och lär sig skriva beredskapsplaner. Under arrangemangsledarsamlingen och kursen om kriser får teamet verktyg och ramar för att planera och genomföra arrangemanget.

 

Utöver dessa helger kommer ni i teamet att ses några fler gånger för att lära känna varandra samt planera arrangemanget.

Vi behöver alltid bra ledare som vill skapa äventyr, är du en av dem?
Lämna in din intresseansökan idag! 

Arrangemang

Klicka på bilderna nedan för att ta dig vidare till arrangemangen.

Explorer Belt

Mullfjällets Familjeveckor

Upplev

Blå Hajken Forsfararna

Blå Hajken Vikväringarna

Blå Hajken

Blå Hajken Jägarna

Vanliga frågor om att vara arrangemangsledare

Vi har ingen övre åldersgräns för arrangemangsledare. Om du är motiverad att genomföra ett arrangemang så är du välkommen att söka och har lika stora chanser som någon i en annan ålder. I ett team behövs alltid olika erfarenheter och kompetenser. 

Du måste vara 18 år för att vara arrangemangsledare. Vi vill också att du är äldre än de deltagare du leder för att undvika rollkonflikter. 

Någon i varje team måste vara ekonomiansvarig och alla i teamet måste vara noga med att hålla ordning på arrangemangets pengar. Men alla kan inte vara bra på allt och det är inget krav att alla ledare skall vara experter på just pengar. Tillsammans får ni vägledning och mallar hur ekonomin ska skötas i teamet. 

Har du fler frågor? Hör av dig till oss i scouternas arrangemangsgrupp på arrangemang@scouterna.se så försöker vi svara så snart som möjligt. 

 

Ja! Vad roligt! Hör av dig till oss i Scouternas Arrangemangsgrupp så pratar vi vidare.
arrangemang@scouterna.se 

Utbildningen handlar om att du, som den person du är just nu, tillsammans med det team du just nu arbetar i skall förbereda er för den uppgift som ni har framför er. Att ha gått riskhanteringsutbildningen tidigare eller ha gjort arrangemanget tidigare innebär alltså inte att du kan strunta i utbildningen, däremot har du säkert en fördel av dina tidigare kunskaper och erfarenheter och kan bidra till utbildningen och dina teammedlemmars utveckling. Riskhanteringsutbildningen bygger på att alla i teamet är med och den är därför obligatorisk för alla arrangemangsledare. Om du har några önskemål inför helgen så är du välkommen att höra av dig till Scouternas Arrangemangsgrupp så ser vi om vi kan möta dina behov! 

Kanske! Vi har en process för hur vi tar fram vilka länder som är aktuella. Vi fattar beslut på våren året innan och tittar innan dess på vilka länder som kan vara aktuella utifrån att vi försöker få variation i olika typer av länder och undvika krockar med andra stora evenemang. Om du är väldigt sugen på ett visst land så hör av dig till oss så kan vi ta med det i bedömningen.  

Det får ni gärna. Det är viktigt att ni i teamet har kompetens att lösa alla uppgifter som krävs av ett arrangemangsteam och att ni förstår att ni är ett nationellt arrangemang hos Scouterna. Ta gärna kontakt med Scouternas Arrangemangsgrupp om ni vill prata mer innan ni söker. arrangemang@scouterna.se 

Nej, det finns inget krav på att du skall ha egen erfarenhet av ett visst arrangemang för att vara ledare. De krav vi ställer gäller att du skall ha lämpliga kunskaper och erfarenheter för att leda just det arrangemanget. 

Ja, alla ledare måste vara med på arrangemangsledarsamlingen. Det är där du får information om vad det innebär att vara arrangemangsledare och ni får chansen att jobba samman ert team. Ni får också träffa er kontaktperson i Scouternas Arrangemangsgrupp, information specifikt för ert arrangemang och utbildning för ert uppdrag. Om du har några önskemål inför helgen så är du välkommen att höra av dig till Scouternas Arrangemangsgrupp så ser vi om vi kan möta dina behov! 

Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses 5-7 helger under ett drygt år, då ingår en obligatorisk arrangemangsledarsamling, Riskhanteringsutbildning som alla ledare också måste vara med på, egna planeringsmöten och eventuell förträff och rekresa. För dem som planerar under en längre tid så blir träffarna så klart fler. Till detta kommer tid för onlinemöten och eget arbete. 

Fler frågor?

Arrangemangsgruppen
arrangemang@scouterna.se