Mellersta Sverige

Tre spårarscouter med packning

Vakna med utsikt över sjön Båven, laga mat tillsammans i välutrustade kök eller åk på tältäventyr med 100-tals scoutkompisar.

Scouternas egna lägerplatser i mellersta Sverige passar scoutpatrullens helghajk, ledarteamets planeringsmöte och företagskonferensen. Perfekt om ni är många som reser från olika delar av Sverige. Ät gott tillsammans och låt er inspireras i vacker natur.

Brittmäss Scouternas blå symbol

Brittmäss vackra lägerängar ligger precis vid sjön Båven och har plats för 200 lägerdeltagare i tält.

Brittmäss »

Frustunaby Scouternas blå symbol

Bo i charmig stuga med anor från 1700-talet, precis vid Frösjön för bad, samt med goda pendeltågskommunikationer.

Frustunaby »

Gilwellstugan Scouternas blå symbol

Gilwellstugan ligger i vacker sörmländsk natur vid sjön Båven. Här är det nära till friluftslivet, både i skogen och till sjöss. På Gilwell finns det självhushåll och stora delar av anläggningen är handikappanpassad.

Gilwell-stugan »

Fler lägerplatser i mellersta Sverige

De flesta lägerplatser och scoutanläggningar drivs lokalt av scoutdistrikt, stiftelser, en kår eller någon av våra scoutorganisationer. Du kontaktar respektive lägerplats direkt om du vill göra en bokning.

Grövelsjön

Scoutgård i Grövelsjöfjällen med 27 bäddplatser. Stugan som är tillgänglig året runt ligger i en fantastisk natur i anslutning till fjällskog och högfjällsterräng.

Grövelsjön »

Kopparbo

Kopparbo är beläget i södra Dalarna ett stenkast från Söderbärke. Det är en modern lägerplats och kursgård för scoutkåren som både vill åka på ett eget läger och få hög service.

Kopparbo »

Kungshol kurs- och lägergård

Kungshols kurs- och lägergård ligger i en naturskön dal strax utanför Rättvik. Både inomhusboende och lägerängar finns tillgängliga för mindre och större arrangemang.

Kungshol »

Ladtjärnstorp

Scoutgård i norra Värmland. Passar för läger och hajker med allt mellan 2 och 1500 deltagare. På gården som ligger vid en sjö, finns flera stora gräsytor och i skogen runt området finns det vindskydd.

Scoutstugan Ladtjärnstorp »

Ora lägerplats

3 mil från Hudiksvall ligger Ora lägerplats, mellan de vulkaniska Dellensjöarna och de sägenomspunna fäbodarna i skogslandskapet. Det finns 32 bäddar och lägerängarna kan ta upp till 800 personer.  Lägerplatsen ligger i anslutning till badstrand.

Ora lägerplats »

Scout Camp Ransberg

Ransberg i Värmlands är ett fantastiskt alternativ för dig som söker lägerplats eller en bra konferensanläggning i naturskön kulturmiljö med vällagad mat och trivsamt boende.

Ransberg »

Skräddartorp och Näset

Skräddartorp och Näset är belägna i södra Dalarna 2,5 mil söder om Ludvika. De två lägergårdarna lämpar sig för allmänt friluftsliv, läger, hajker och mindre konferenser i friluftsmiljö.

Skräddartorp och Näset »

Anmäl din lägerplats här

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.